Ingezonden persbericht


Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking Comix Battle 2006

Zone 5300 organiseerde dit najaar een striptekenwedstrijd voor jongeren in de regio Rotterdam: Comix Battle 2006.

U wordt van harte uitgenodigd bij de bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Tevens wordt een expositie geopend met een selectie van het ingezonden werk. Dit alles vindt plaats op:

zaterdag 28 oktober om 14.00 uur,
in het Stripdocumentatiecentrum op de vierde etage van de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.
De presentatie is in handen van Kees de Boer en er staat een optreden van Lamelos op het programma.

De deelnemers aan de Comix Battle 2006 wonen in de regio Rijnmond en vallen in de leefdtijdscategorie van 15 tot en met 20 jaar. De inzendingen zijn Nederlandstalig en niet gebonden aan een specifiek stripgenre of werkwijze. Kortom: deelnemers mochten hun strips maken op de computer, maar ook 'ouderwets' met pen en inkt. De winnende strips en een selectie uit de overige inzendingen zullen na 28 oktober gedurende twee weken tentoongesteld worden in het Stripdocumentatiecentrum.

De deelnemers komen in aanmerking voor diverse prijzen, waaronder een pakket tekenmaterialen, een pakket stripalbums, een publicatie op de website van Zone 5300 en een masterclass van striptekenaar Luuk Bode.

De jury wordt voorgezeten door Martin Lodewijk (tekenaar van Agent 327) en bestaat verder uit Luuk Bode en Theo Seesing. Zij hebben de inzendingen beoordeeld op originaliteit, samenhang tussen beeld en tekst en het verhaal. Uiteraard werden leeftijdsverschillen tussen de verschillende deelnemers meegenomen in de overweging.

Wij hopen u op zaterdag 28 oktober te mogen verwelkomen in de bibliotheek.

Met vriendelijke groeten,

Zone 5300, organisator Comix Battle 2006

De volgende instellingen en bedrijven hebben de striptekenwedstrijd mede mogelijk gemaakt: dienst Kunst en Cultuur Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Erasmusstichting, VSBfonds Regio Rotterdam, Uitgeverij De Harmonie, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Harolds Grafik Rotterdam

p o-r