Gemeente Spijkenisse


Nacht van de nacht in het Mallebos

23 oktober 2006

Satalietfoto Nederland bij nacht
Het Milieu Huis Spijkenisse doet dit jaar voor het eerst mee aan het evenement De Nacht van de Nacht op 28 oktober. Deze nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. Te veel licht is hinderlijk voor mensen en verstoort het dag- en nachtritme van dieren.

In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Het Milieu Huis in Spijkenisse organiseert in het Mallebos een avond die in het teken staat van nachtdieren.

Zo zullen er lifetraps worden uitgezet, om aan het einde van de avond te bekijken welke muizen er leven in het Mallebos. Er worden uiteraard speciale vallen met leefruimte gebruikt, zodat de muizen weer kunnen worden uitgezet.

Ook is er een uilendemonstratie. De bezoekers kunnen zelf in het donker ervaren hoe de uil `s nachts geruisloos vliegt en jaagt. Daarnaast is er een wandeling waarbij de groep opzoek gaat naar nachtdieren, zoals vleermuizen. Misschien komen ze wel reeën tegen of andere nachtdieren.
Voor kinderen zijn er gratis informatiepakketten verkrijgbaar.

Alle activiteiten zijn voor jong en oud en vinden plaats in het Mallebos ter hoogte van Malledijk 10a.

Tijdens de nacht van de nacht worden tussen 19 en 24 uur in heel het land meer dan 100 activiteiten en evenementen georganiseerd. Er zijn voorstellingen, er zijn wandelingen en vaartochten. Kastelen, sterrenwachten en dierentuinen openen hun deuren en je kunt kijken naar uilen, vleermuizen of andere nachtdieren.