Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


CaDance festival.

RDA prominent op CaDance

CaDance is een tweejaarlijks festival voor moderne dans, georganiseerd door Korzo (theater en productiehuis voor dans en muziek) en Theater aan Spui, dat zich afspeelt op diverse Haagse podia en stadslocaties. Een uitgebreid programma van nieuwe producties en speciale festivalopdrachten geven het publiek in twee weken tijd de kans kennis te nemen van nieuwe talenten en recente ontwikkelingen in de Nederlandse dans.

De nieuwe editie van CaDance - die plaatsvindt van zaterdag 28 oktober tot en met 11 november 2006 - staat in het teken van het thema `Challenge of Intuition'. Het festival daagt dansmakers en publiek uit tot een sensitieve verkenning van dans, met intuïtie als beste raadgever.

Speciaal voor de opening van het CaDance festival 2006 creëert choreografe Nanine Linning - oud-studente van de Rotterdamse Dansacademie - in het hele gebouw van Theater Zwembad De Regentes een aantal unieke Living Sculptures als een uitbreiding op de beeldentaal van de voorstelling Cry Love.
De Living Sculptures - uitgevoerd door studenten van de Rotterdamse Dansacademie - zijn speciaal gemaakt voor de intrigerende ruimtes van het voormalige zwembad en zijn voorafgaand aan de voorstelling te bezichtigen.
Linning creëert met deze installatie een fysieke zintuiglijke beleving voor de kijkers, die hen op een poëtische manier bewust maakt van hun eigen lichaam. Zintuigen vormen `the key' in deze installatie en juist door de zintuigen te manipuleren ontstaat een sterk bewustzijn ervan. Cry Love Extended is een `tour de force' over het menselijk lichaam, dat communiceert door de huid heen. Over intimiteit. Over willen zijn. Over willen zijn met een ander en dat niet goed kunnen. Hunkeren naar. Bekeken worden en terug kijken.

Za 28 okt en zo 29 okt, Cry love extended (openingsvoorstelling), choreografie Nanine Linning, Theater Zwembad De Regentes, Den Haag (Weimarstraat 63).

Verder zijn RDA-studenten betrokken bij de volgende projecten:

Vr 20 okt t/m za 11 nov, Kamerdans (locatieproject), concept en choreografie Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud, In Haagse huiskamers.

Do 19 okt t/m za 4 nov, Virtual angels (locatieproject), concept en uitvoering Dylan Newcomb & Piia Maria, op diverse buitenlocaties in het centrum van de stad.

Vr 3 nov en za 4 nov, De dppd experience, choreografie Duda Paiva, Theater Zwembad De Regentes, Den Haag (Weimarstraat 63).

Meer informatie en kaartverkoop: www.cadance.nl en 070-3637540 (Korzo reserveringslijn).