Ingezonden persbericht

Huismuziek Delft organiseert
muzikaal project over WATER

Huismuziek Delft, een vereniging voor amateur-musici van klassieke muziek, organiseert op zaterdag 28 oktober aanstaande een samenspeeldag met als thema "WATER".

In de muziekgeschiedenis vindt men in de diverse stijl-perioden (Barok, Klassieke tijd, 20e eeuw) repertoire met WATER als uitgangspunt.

Er wordt gemusiceerd in drie workshops: Barokmuziek, (vroeg-)Klassieke muziek met symfonische instrumenten en Volksmuziek met een tintje Lichte Muziek.

De workshops worden geleid door professionele dirigenten.

Omdat water ook voor andere kunstuitingen een inspiratiebron is, hebben wij amateur-kunstenaars uitgenodigd hun beeldend- en audiovisueel werk te tonen.

Tijdens de gehele dag zal er geëxposeerd worden, hetgeen de sfeer en aandacht voor het thema WATER zullen versterken.

Ook zal de Balletgroep Flexible o.l.v. Sylvia Jessen een gastoptreden geven waarbij het thema WATER gestalte krijgt in bewegingsvorm.

Aan het einde van de dag, om ongeveer 16.00 uur, vindt er een presentatie van de muziek plaats waaraan in de workshops is gewerkt. Daarbij zijn familie en vrienden van de deelnemers, de exposerende kunstenaars, alsmede alle andere belangstellenden, van harte welkom.

De dag begint om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

Plaats: Maurice Maeterlinckschool, ingang Buitenhofdreef 10, Delft

Deelname staat open voor alle amateurmusici: blokfluiters, strijker en blazers.
De uiterste inschrijfdatum is 15 september 2006.
Deelnemersprijs EUR. 30,-- incl. bladmuziek, koffie, thee en een drankje na afloop.
Belangstellenden kunnen zich inschrijven via onze website: http://home.wanadoo.nl/huismuziek.delft.

Bent u die dag verhinderd om te komen, maar wilt u graag binnen Huismuziek Delft aan een van de drie ensembles deelnemen, dan kunt u via dezelfde website alle relevante informatie vinden.

---- --