Wbs werkplaats

WBS Werkplaats presenteert: politiek, debat en cabaret

Wat is de politieke agenda van de nieuwe binnenkomers op de kieslijsten? Wat zijn de politieke eisen van Nederlandse jongeren? Op de bijeenkomst 'Den Haag Morgen' stelt de WBS-Werkplaats op zaterdag 28 oktober deze vragen. In het Machinegebouw van de Westergasfabriek in Amsterdam vindt een druk programma plaats van debatten, afgewisseld met theater en film.

Met o.a.
De toekomstvisie van de hoogste (of leukste) nieuwe binnenkomers op de lijsten. Debat met Renske Leijten (SP),Tofik Dibi (GroenLinks), Attje Kuiken (PvdA) en Brigitte van der Burg (VVD) en Sander de Rouwe (CDA) in debat.
Praktisch idealisme, discussie verzorgd door De Brakke Zondag, een verfrissende combinatie van actuele journalistiek, muziek en theater. Sophie Koers (auteur Praktisch Idealisme) en Tuur Elzinga (xminy) buigen zich over de vraag of een echte idealist ook goedkoop mag vliegen.
Wat is de politieke agenda van de netwerkgeneratie? Discussie met Ian van der Kooye (Lux Voor), Joost van Ginkel (CDJA), Peter Akerboom (AVV), Tamim Chebti (Tans) en Maaike Jeu (Jeugdraad).

De debatten vinden plaats onder leiding van programmamaker Lennart Booij en journalisten Martijn de Greve en Michiel Hulshof .

Verder komen uitgebreid de thema's aan bod die de politieke partijen in hun programma's links laten liggen, zoals Europa, integratie en wonen. Met o.a:

Architecten van het NEE over toekomst van de EU. Met Syp Wynia (Elsevier), Rene Cuperus (WBS) en Jasper van Dijk (SP)
Annette Nijs en Jan van Putten in debat over China.
Column over jonge moslims door Nico Landman (UU).
Versoepeling van ontslagrecht. Discussie met o.a. Bas Jacobs (UvA) en Mei Li Vos (AVV). De Islam in Nederland. Debat met Hans Jansen (UU), Laila al Zwaini (ISIM), Secil Arda (EénNL).
Wonen voor beginners, vraaggesprek met Bouwe Olij (PvdA), Bob van der Zande (Grondbedrijf Amsterdam) en Gerard Anderiessen (AWV).

Verder geven auteurs van de politieksatirische site www.stemhok.nl advies voor beginnende politici op basis van hun boek Hoe word ik politicus?
Aan de hand van een politieke film legt campagneadviseur Jacques Monasch de fijne kneepjes van het spindocteren uit.
DJ Robin S. sluit af met het politiek debutantenbal.

Datum: 28 oktober
Tijd: 13:00 - 21:00
Locatie: machinegebouw Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8-10 Entree: gratis
Informatie: www.wbs-werkplaats.nl

Over de Wbs Werkplaats. De WBS Werkplaats is een initiatief van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid, en het campagnebureau BKB. De werkplaats bevindt zich in een oud schoolgebouw in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Sinds 1 mei werken hier 11 jonge mensen aan ideeën voor progressieve politiek. Zij doen onderzoek naar maatschappelijke en politieke onderwerpen als energie, inburgering, het Scandinavisch model, vmbo onderwijs, vrijwilligerswerk en wonen. Zij nodigen spraakmakende gasten uit naar de werkplaats of gaan op werkbezoek. Zie www.wbs-werkplaats.nl

Over de De Brakke Zondag. De Brakke Zondag is een programma op de grens van journalistiek en theater, verzorgd door o.a, theatermaker Justus van Oel, regisseur Caspar Nieuwenhuis, journalisten Michiel Hulshof en Pieter-Bas van Wiechen en muziek van Tony Tolo en acteur Jens Besse. Op dit moment is De Brakke Zondag te zien in theater De Brakke Grond. Eerder stonden de makers onder de naam Eerste Zondag bekend en traden zij op in de Roode Bioscoop. Voor meer informatie zie www.eerstezondag.nl.


Noot voor de redactie,