MINLNV: Veerman bezoekt Vietnam en Maleisië

Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

23 oktober 2006 NR175

VEERMAN BEZOEKT VIETNAM EN MALEISI.

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) brengt van zondag 29 oktober tot en met vrijdag 3 november een bezoek aan Vietnam en Maleisië.

Hij heeft daar onder andere ontmoetingen met de Vietnamese ministers van Landbouw en Plattelandsontwikkeling en van Visserij, en met de Maleisische minister van Landbouw en Agro-industrie.

Het ministerie van LNV neemt met beide landen deel aan zogenaamde .partnerschappen markttoegang.. Deze partnerschappen zijn gericht op versterking van duurzame productie- en afzetketens voor palmolie (Maleisië) en visserijproducten (Vietnam). Behalve overheidsinstellingen zijn ook het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties uit de partnerlanden intensief betrokken.

Veerman spreekt met het Vietnamese ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling over uitbreiding van het partnerschap markttoegang met koffie en cacao en de opzet van een waterpartnerschap met als thema 'Water for Food and Ecosystems'.

Tot slot houdt Veerman de openingsspeech tijdens een seminar over kwekersrecht en legt hij enkele werkbezoeken af, onder andere aan een vis- en garnalenkwekerij, een melkveehouderij, een visverwerkend bedrijf, en een palmolieplantage.

NOOT voor de redactie (