Politie Limburg-Noord

Documentaire over De Samenwereld op L1 televisie

Datum: 26-10-2006
Tijd bericht: 10:04
Plaats: Limburg
L1 televisie zendt zondag 29 oktober de documentaire De Samenwereld uit. Dit gaat over de verbindende manifestatie die de Politie Limburg-Noord op 23 september in de Maaspoort organiseerde.

We zien in deze documentaire van Bart Hölscher hoe agenten van de politie Limburg-Noord samen met artiesten uit Noord- en Midden-Limburg drie culturele acts tot stand brengen. De drie acts zijn gevolgd vanaf de eerste voorbereiding tot aan het optreden.
We zien Ruud Linssen met bodypainter Bert Verstappen in combinatie met een saxofoonspelende agente. Agenten oefenen en spelen mee met een speciaal voor de manifestatie ingestudeerd stuk van fanfare Excelsior uit Buggenum. Verder worden een viertal politiemedewerkers gevolgd die samen met kunstenaars uit Venray schilderijen maken en die op de manifestatie tentoonstellen.

Korpschef Bryan Rookhuijzen legt de filosofie achter de manifestatie uit en daagt andere bedrijven en instellingen uit om het estafettestokje van de politie over te nemen. Met het festival wilde de politie Limburg-Noord laten zien hoe ze verbonden is met de regio Noord- en Midden-Limburg en hoe samen met anderen iets bijzonders is te creëren. Het resultaat was een cultureel evenement met meer dan 40 verschillende acts.

Zondag 29 oktober op L1: De Samenwereld, vanaf 16.00 uur en daarna in de carroussel tot en met maandagmiddag.