Ramadan Festival Slotmanifestatie en Kids-suikerfeest

Stichting samenbinding

Ramadan Festival 2006 Slotmanifestatie in Paradiso en Kids-suikerfeest in de Meervaart in Amsterdam

Op 29 oktober 2006 organiseert het Ramadan Festival in samenwerking met Welzijnsorganisatie Impuls van 10.00 tot 13.00 uur in de Meervaart het spectaculaire (gratis) Kids-suikerfeest. Tevens houdt het Ramadan Festival op dezelfde dag een slotmanifestatie in Paradiso tussen 13.00 en 16.00 uur.

Het Kids-suikerfeest en de slotmanifestatie maken deel uit van het Ramadan Festival dat dit jaar voor de tweede keer in Nederland plaatsvindt. Het Ramadan Festival 2006 heeft als doel om ontmoeting en dialoog tussen moslims en niet-moslims te stimuleren. Individuen krijgen zo inzicht in de leefwereld van iemand met een andere achtergrond. Hierdoor ontstaat er wederzijds begrip, respect en tolerantie tussen verschillende bevolkingsgroepen in de samenleving.

Kinderfeest
Het Kids-suikerfeest biedt op 29 oktober aanstaande een spetterend programma aan ongeveer
1.000 kinderen met hun begeleiders.
Dit jaar staan er onder andere optredens van Hakim (Sesamstraat), Circus Kristal en Jeroens Jeugdshow met Snappie op het programma. De gastheer Mohammed Chaara (Shouf Shouf Habibi) praat de hele show aan elkaar. Bovendien kunnen de kinderen geschminkt worden, zijn er suikerspinnen en andere zoete lekkernijen, ballondieren om mee te nemen en Panna Knock-out. Ook is er een workshop karate, streetdance, een springkussen en de kinderen kunnen versierd worden met een mooie (afwasbare) hennatatoeage. Het feest eindigt met een ballonnenwedstrijd.

Geheel volgens de filosofie van het Ramadan Festival worden kinderen met verschillende achtergronden bij elkaar gebracht tijdens het Kids-suikerfeest. Het feest staat dan ook in het teken van ontmoeting en plezier. Vooral kinderen tussen 4 en 10 jaar zullen van het grote feest genieten.

Het Kids-suikerfeest is voor Impuls tevens de finale van een groot aantal activiteiten dat deze organisatie heeft gehouden rond de Ramadan, zoals iftarmaaltijden, lezingen en workshops.
Kinderen, en hun begeleiders melden zich aan via info@ramadanfestival.nl Meer informatie over het Kids-suikerfeest vindt u op: www.ramadanfestival.nl Meer informatie over Impuls vindt u op www.impuls.nl/info

Slotmanifestatie
In Paradiso vindt op 29 oktober de feestelijke afsluiting van het Ramadan Festival 2006 plaats, waar de behaalde resultaten van het festival worden gepresenteerd. Alle organisaties die een bijdrage leverden zijn uitgenodigd alsook de partijen die vanwege hun financiële ondersteuning dit bijzondere festival mogelijk maakten.

De middag begint met een Koran recitatie door de heer Aitblal. De heer Ousalah (Imam) vertelt iets over de betekenis van het Suikerfeest. Ook zijn er videoboodschappen van bekende Nederlanders, een optreden van het Al Wahda koor, toespraken van onder andere wethouder Aboutaleb, de winnende film van de Ramadan Jongerendag wordt gepresenteerd en een aantal mensen die deelnamen aan de Hospitality Diners (niet-moslims te gast bij een moslimgezin) vertellen over hun ervaringen. Bovendien is er een optreden van Rapster Bad Brya en is Froukje de Both als dagvoorzitter aanwezig.
Meer informatie vindt u op: www.ramadanfestival.nl