Moderamen vraagt voorbede bij herdenking Schipholbrand

Kerkinactie

Persbericht

Utrecht, 27 oktober 2006

Moderamen vraagt voorbede bij herdenking Schipholbrand

Het moderamen van de Protestantse Kerk in Nederland roept haar gemeenten op om in de zondagse eredienst op 29 oktober voorbede te doen voor slachtoffers van de brand in het Detentiecentrum Schiphol-Oost.

Door de brand kwamen een jaar geleden, in de nacht van 26 op 27 oktober, elf asielzoekers om het leven en raakten vijftien anderen ernstig gewond. Gedetineerden die het drama voor zich zagen voltrekken, raakten daardoor getraumatiseerd.

Het moderamen roept op tot gebed ter nagedachtenis aan de overledenen bij de brand in Detentiecentrum Schiphol-Oost en ter ondersteuning van nabestaanden en andere getroffenen. De asielzoekers om wie het gaat, werden in het detentiecentrum gevangen gehouden totdat ze zouden worden uitgewezen. Ze zaten geen straf uit, maar zaten vast omdat ze niet in het bezit waren van een geldige verblijfsvergunning.

Een vertegenwoordigster van Kerkinactie was afgelopen nacht aanwezig tijdens de nachtwake bij het Detentiecentrum Schiphol-Oost. Zij riep de aanwezigen ertoe op om waakzaam te zijn: bedacht op het kwaad. Maar om tegelijkertijd het goede niet uit het oog te verliezen: 'Waakzaam zijn, alert zijn, voor het duister, maar zeker ook alert zijn op het licht, hoe klein dan ook, zodat altijd de hoop en het goede sterker zal zijn dan het kwaad'.

De oproep van het moderamen en een gebed dat plaatselijke kerkelijke gemeenten kunnen gebruiken in de kerkdienst kunt u vinden op de websites www.kerkinactie.nl en www.pkn.nl

Meer informatie,