Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer opgelucht over start Oosterheemlijn

Zondag 29 oktober start RandstadRail Oosterheemlijn. Deze lijn rijdt van Oosterheem tot Den Haag Centrum. Reizigers in een groot gedeelte van Zoetermeer kunnen hierdoor vanaf zondag alvast gebruik maken van de sneltram De gemeente is opgelucht dat na zoveel tegenslag toch een einde lijkt te komen aan de overlast voor zijn reizende inwoners. Het is nog onduidelijk wanneer de sneltram op de hele Zoetermeerse krakeling gaat rijden.

Begin augustus werd duidelijk dat de oorspronkelijke startdatum niet werd gehaald. Kort daarop werd een nieuwe planning gemaakt waarbij gestreefd werd naar 29 oktober als startdatum voor zowel de krakeling als de Oosterheemlijn. Vandaag werd bekend dat de Oosterheemlijn deze datum haalt. De Oosterheemlijn start aan de Willem Dreeslaan en stopt daarna op de haltes Seghwaart, Palenstein, Stadhuis, Centrum West, Voorweg en alle haltes tot Den Haag Centrum.

De frequentie van de tram is zo hoog dat reizigers nooit lang op vervoer hoeven te wachten. Tijdens de spits zal zelfs iedere paar minuten een tram stoppen.

Zolang de hele krakeling nog niet wordt bediend blijft het vervangend vervoer gehandhaafd. Alle extra bussen blijven rijden zoals ze de laatste maanden hebben gedaan.

Wethouder Smit van de gemeente Zoetermeer dringt er bij Haaglanden nog eens sterk op aan zo snel mogelijk vervoer te realiseren op de hele krakeling.