Ingezonden persbericht


Persbericht

Duits poppentheater te gast bij Poppen- en Creaturentheater Eya Popeya StiPP

Te Zoutkamp

Zoutkamp zondag 29 oktober 2006 vindt er, in het kader van de 'Herfsttoernee' van de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel / Unima Centrum Nederland, in poppen en creaturentheater Eya Popeya StiPP in Zoutkamp een bijzondere voorstelling plaats. De Duitse poppenspeler Christian Schweiger, van het Seifenblasen -figurentheater uit Meerbusch, speelt dan zijn voorstelling ''De dikke, vette pannenkoek'. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

De NVP/UNIMA organiseert voor de tweede maal een herfsttoernee van een buitenlandse poppenspeler langs veertien vaste poppentheaters in Nederland. Het doel hiervan is twee ledig. Enerzijds is het de bedoeling het Nederlandse publiek in aanraking te brengen met hoogwaardig poppenspel uit een ander land. Anderzijds geeft zo'n bijzondere voorstelling een extra variatie in de reguliere programmering van de vaste poppentheaters. De UNIMA is de internationale organisatie van poppenspelers zij bestaat al meer dan 75 jaar. Het doel van deze organisatie is het uitwisselen van alles op het gebied van poppenspel in de hele wereld. Sinds 25 jaar is de NVP het Nederlandse Centrum.

Christian Schweiger is een bekende Duitse poppenspeler. Ooit begonnen als marionetten speler in een groot ensemble in Düsseldorf. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd als solospeler op tafelpoppenspel voor jonge kinderen. Dit is een poppenspelvorm die in Nederland nog niet zoveel gebruikt wordt. De voorstellingen van Christian zijn juweeltjes van eenvoud. Met prachtige, door hemzelf gesneden, kleurrijke houten tafelpoppen speelt hij in een fantasievol decor. Een kleine tafel wordt nooit meer een gewone tafel na het zien van deze voorstelling. De voorstelling, in het Duits gespeeld met hier en daar wat Nederlandse woorden te verduidelijking, is zo beeldend en speels dat iedereen vanaf 4 jaar het verhaal goed kan volgen. Tevens wordt het verhaal van een korte inleiding in het Nederlands voorzien.

Het verhaal gaat als volgt. Wie kent ze niet, die dikke vette pannenkoeken die bij dikke oude tantes uit de koekenpan springen en aleehop, aleehop de wijde wereld in lopen om een groot avontuur te beleven... Een wervelend verhaal voor voldane tantes, kieskeurige konijntjes, gulzige varkens, pechvogel-hengelaars en hongerige kinderen vanaf 4 jaar.Vrij naar een bekend Deens sprookje. Spel, Christian Schweiger. Regie, Elke Schmidt. Muziek, Herr Dirkman. Speelduur: ca. 45 min. Aanvang 1500 uur. Entree ......4=......… euro

Kaarten a 4 ¤ voor deze prachtige voorstelling kunt u reserveren bij: Poppentheater Eya Popeya StiPP Havenstraat 3, in Zoutkamp. Tel. 0595- 401830

e-mail: eyapopstipp@hetnet.nl www.poppentheaterschool.nl