KLM

06/048

KLM EN DELTA BREIDEN CODESHARING FORS UIT

AMSTELVEEN, 27 oktober 2006 - KLM en SkyTeam-partner Delta Air Lines gaan met ingang van de winterdienst op 29 oktober 2006 hun bestaande codeshare-samenwerking uitbreiden met voor beide maatschappijen een groot aantal nieuwe bestemmingen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Voor KLM betekent de nieuwe overeenkomst de toevoeging van 29 bestemmingen in het Delta-netwerk, die onder KLM-vluchtnummer kunnen worden aangeboden, met een overstap op de Delta-hubs Atlanta of New York JFK. De vluchten vanaf deze hubs worden door Delta uitgevoerd in samenwerking met haar regionale partnermaatschappijen Atlantic Southeast Airlines en Comair.

Het betreft 28 bestemmingen in het binnenlandse VS-netwerk van Delta. Daarnaast wordt Santiago de Chile aangeboden, met een overstap in Atlanta. Dit is voor KLM-passagiers een aanvullende optie, omdat ze de Chileense hoofdstad nu ook al met Air France via Parijs Charles de Gaulle kunnen bereiken. Zestien van de 28 VS-bestemmingen zijn voor KLM geheel nieuwe bestemmingen, die nog niet via een andere Amerikaanse codesharepartner worden aangeboden.

"Dankzij de toetreding tot SkyTeam kunnen we het netwerk van KLM voor onze klanten regelmatig uitbreiden door codesharing met andere SkyTeam-partners", aldus KLM's senior vice president Alliances, Hans de Roos. "Na de start van onze codeshare-samenwerking met Delta in juli van dit jaar zetten we nu een volgende belangrijke stap in deze samenwerkingsvorm."

Door de samenwerking tussen KLM en Delta in SkyTeam-verband kunnen passagiers ook op de nieuwe codeshare-bestemmingen profiteren van e-ticket interlining en through check-in, waarbij voor vertrek ook al (elektronische) instapkaarten voor de aansluitende Delta-vluchten worden verstrekt en de bagage wordt doorgelabeld naar de eindbestemming. Ook kunnen deelnemers aan het FlyingBlue-programma mijlen verdienen en besteden op de Delta-vluchten.

Meer informatie over schema's en voorwaarden van de nieuwe codesharevluchten zijn te vinden op www.klm.com en in de reserveringssystemen.