Politieberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 29-10-2006

Voetganger beland onder bus

UTRECHT Zaterdagmiddag 28 oktober is een voetganger, een 49-jarige man uit Enschede, op de Potterstraat ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een streekbus.

Om 13.45 uur kreeg de politie de melding binnen. Gelijktijdig stuitten surveillerende agenten op het ongeval. De agenten zagen de man ernstig gewond onder de bus liggen. Een traumahelikopter is op de Neude geland en de trauma-arts is met het slachtoffer per ambulance naar het UMC gegaan. Daar bleek de man hoofdletsel te hebben en niet in kritieke toestand te verkeren.

De buschauffeur reed over de busbaan vanaf de Lange Jansstraat richting NS station en de voetganger stak over ter hoogte van de Loeff Berchmakerstraat, richting de Neude. De exacte toedracht van het ongeval is in onderzoek.

Getuigen die hebben gezien of één van de twee betrokkenen het rode licht negeerde, wordt verzocht te bellen met de politie via tel: 0900-8844.

Negentien aanhoudingen bij alcoholcontrole

UTRECHT Bij een alcoholcontrole op de Sartreweg en de Eyckmanlaan heeft de politie in de avond en nacht van vrijdag 27 oktober op zaterdag 28 oktober extreem veel aanhoudingen voor rijden onder invloed verricht.

De politie controleerde van 19.00 tot 01.30 uur op twee locaties en lieten in totaal 1865 bestuurders blazen. 23 Keer gaf de blaastest op straat aan dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Na ademanalyses bleken 19 weggebruikers meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in hun lichaam te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder met het grootste alcoholgehalte had 560 ug/l in zijn lichaam. De man reed al met een ongeldig verklaard rijbewijs. Eén beginnend bestuurder werd met 350 ug/l in zijn lichaam betrapt.

Insluipers aangehouden

UTRECHT - Omdat ze een mobiele telefoon verloren, konden vrijdagavond twee verdachten van een insluiping worden aangehouden.

Personeel van een bedrijf aan de Tractieweg betrapte vrijdag 27 oktober omstreeks 20.50 uur drie insluipers in een kantoorcontainer. Omdat ze gestoord werden, maakten de verdachten zich snel uit de voeten en reden ze weg in een personenauto. Eén van hen verloor echter zijn mobiele telefoon. De mannen kwamen terug om de telefoon te zoeken en zo kon het kenteken van de auto worden genoteerd. Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Later die avond zagen surveillerende agenten het bewuste voertuig op de Tolsteegsingel rijden. De inzittenden uit Utrecht, een 23- en 27-jarige man uit Utrecht, zijn aangehouden en ingesloten. Naar de derde insluiper wordt nog gezocht. De zaak is in onderzoek.

Jeugdige autokrakers

UTRECHT Twee jongens uit Utrecht, van 12 en 13 jaar oud, zijn vrijdagavond 27 oktober aangehouden voor een poging tot diefstal uit een auto.

Omstreeks 18.00 uur belde een getuige de politie. De getuige had gezien dat twee jongens probeerden om een ruit van een aan de Niasstraat geparkeerde auto kapot te slaan. In de omgeving werden twee jongens aangetroffen die volledig aan het opgegeven signalement voldeden. Ook trof de agent op straat inbrekerswerktuig aan. De jongens zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De zaak is in onderzoek.

Alcoholcontrole

DE MEERN Bij een alcoholcontrole op de Meerndijk, Strijkviertel en Europaweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag 29 oktober 274 bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd. Acht hadden te veel gedronken en zijn aangehouden.

Vechten

UTRECHT Na een melding van een vechtpartij bij een bioscoop aan de Oudegracht, heeft de politie zaterdag 28 oktober een 20-jarige Utrechter aangehouden.

Agenten die omstreeks 22.55 uur ter plaatse gingen hoorden dat twee verdachten inmiddels weg waren gerend richting de Lange Viestraat. Met hulp van cameratoezicht kon één van de mannen, de 20-jarige Utrechter, op de Mariaplaats worden aangehouden. Van getuigen hoorden de agenten later dat een groepje jongens vervelend waren geweest in de bioscoop en publiek had uitgedaagd. De verdachte is ingesloten voor verhoor en de zaak is in onderzoek.

Handel in harddrugs

DE MEERN Agenten hebben zaterdagavond een vermoedelijke dealer aangehouden op de Wolweverslaan.

De agenten zagen omstreeks 22.20 uur dat een groepje jongemannen zich verdacht gedroeg. Het leek of er gehandeld werd in een portiek in de Touwslagerslaan. Agenten spraken de mannen aan, waarop een 20-jarige inwoner van De Meern het op een lopen zette. Hij werd op de Wolweverslaan in de kraag gevat en had meer dan 30 pillen en twee zakjes wiet op zak. De man is aangehouden voor het overtreden van de opiumwet en is ingesloten en de drugs is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Autokrakers in de val

UTRECHT Bij een lokauto-actie zijn zaterdagmiddag twee verdachten van autokraak aangehouden.

De politie plaatste zaterdag 28 oktober een lokauto in de wijk Transwijk en om 14.10 uur was het raak. Twee 15-jarige jongens uit Utrecht braken een ruit van de auto open en stalen een laptop. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Diefstal auto-embleem

UTRECHT Zaterdagavond konden twee verdachten van diefstal dankzij getuigen worden aangehouden. Getuigen zagen omstreeks 20.10 uur dat twee mannen hun slag sloegen in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein / Croeselaan. Ze hadden een embleem van een auto gestolen. Toezichthouders konden het tweetal aanhouden en schakelden de politie in. De mannen uit Utrecht, van 18 en 19 jaar oud, zijn ingesloten voor verhoor. Eén van hen had inbrekerswerktuig op zak.