Politieberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 29-10-2006

Snelheidscontrole

DEN DOLDER Bij een snelheidscontrole op de Provinciale weg N238, heeft de politie vrijdag 27 oktober van 09.30 tot 12.00 uur 1245 voertuigen gecontroleerd. In totaal zijn 82 overtredingen begaan. De limiet is 80 km/uur en de bestuurder met de hoogste gemeten snelheid reed 100 km/uur.

Openlijk geweld

ZEIST Na een melding van een vechtpartij zijn zaterdagmorgen 28 oktober vier verdachten aangehouden.

Agenten werden omstreeks 02.00 uur naar de 2e Dorpsstraat gestuurd. Daar zou een groep jongeren met elkaar op de vuist gaan. Een van de aanwezigen, een 18-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg, was licht gewond. Ter plaatse gekomen ambulancepersoneel vond het niet nodig om hem mee te nemen. Omdat niet duidelijk werd waarom er was gevochten en wie welk aandeel had, zijn vier betrokken jongenmannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten, een 19- en 21-jarige Amsterdammer, een 17-jarige jongen uit Zeist en de 18-jarige lichtgewonde man, zijn verhoord op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

DE BILT Op de Blauwkapelseweg is een 30jarige automobilist uit Utrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens rijden onder invloed.

Vrijdagavond omstreeks 23.30 zagen surveillerende agenten dat de man met mistverlichting aanreed. Ze wilden hem hierop aanspreken, maar de man negeerde een stopteken. Na een korte achtervolging, stopte de Utrechter toch. De agenten roken en hielden hem aan. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 630 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heler aangehouden

ZEIST - Een 19-jarige man uit Zeist is vrijdag 27 oktober op de Sniplaan aangehouden voor heling.

Surveillerende agenten zagen dat de man, een voor hen bekende veelpleger, een laptoptas in zijn handen had. Ze spraken hem aan en de man verklaarde dat de tas zijn eigendom was. Echter op de laptoptas stond een bedrijfsnaam en dus stelden de agenten een onderzoekje in en kwamen erachter dat de laptop recentelijk in Raamsdonk was gestolen. De 19-jarige man verklaarde dat hij het apparaat van iemand had gekocht en dus werd hij aangehouden voor heling.

Vechtpartij Julianalaan

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag op zondag 29 oktober heeft omstreeks 03.30 uur een vechtpartij plaatsgevonden op de Julialaan. Toen de ingeseinde politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij over. Volgens verklaringen had een man de vechtpartij in gang gezet en had twee personen geslagen. Een van hen had een losse tand en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Een ander liep schaafwonden op. De verdachte is door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Alle drie de betrokkenen zijn 18 jaar en afkomstig uit Bilthoven.

Verzet bij aanhouding

ZEIST Zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur wilden surveillerende agenten een de fiets van een jongen op Kievitlaan controleren. De 15-jarige jongen uit Zeist weigerde aan deze controle mee te werken. Hij begon zich vervolgens fysiek te verzetten en diverse omstanders begonnen zich ermee te bemoeien. Een andere 16-jarige jongen uit Zeist greep hierbij een agent bij zijn keel. Beide verdachten zijn vervolgens voor belemmering aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 15-jarige jongen bekende heling van een gestolen fiets en de fiets is in beslag genomen. Tijdens het verzet hebben omstanders de ruit van een politieauto ingegooid. De verdachte hiervan is op het politiebureau ontboden.