Politieberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 29-10-2006

Auto-inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur zag een omstander vier jongens inbreken in een auto op de Spoorstraat. De getuige schakelt de politie in. Op basis van het opgegeven signalement kon de toegesnelde politie na een korte zoekactie drie verdachten op de Arnhemseweg aanhouden. De drie jongens van 14, 15 en 17 jaar uit Amersfoort, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Getuigen vernieling gezocht

AMERSFOORT Op de Roelofsstraat hebben één of meerdere onbekenden een geparkeerde auto vernield. Vrijdag werd omstreeks 15.10 uur de politie ingeschakeld; alle zijruiten van een personenauto waren ingeslagen. De politie zocht in de omgeving naar drie jongens die bij de auto waren gezien, maar trof ze niet meer aan.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan het politiedistrict Eemland zuid, via tel: 0900-8844.

Mishandeling

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.15 uur zagen surveillerende agenten twee groepen op het Lieve Vrouwekerkhof die met elkaar in conflict waren. Een van de personen, een 19-jarige man uit Amersfoort, had een bloedneus en gaf een signalement van de vermoedelijke dader die hem geslagen had. De agenten konden vervolgens een 20-jarige man uit Amersfoort op de Westsingel aanhouden die aan het opgegeven signalement voldeed. De politie onderzoekt de mishandeling.