Politie Groningen

Zondag 29 oktober 2006

Provincie Groningen, 29-10-2006

Groningen: beginnend bestuurder uit de bocht

Een 23-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagmorgen aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval en het rijden onder invloed. De Stadjer reed met hoge snelheid over de Plataanlaan en wilde de Bedumerweg inslaan. Door de snelheid gleed de auto rechtdoor en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De beginnende bestuurder bleek tijdens een ademanalysetest te veel te hebben gedronken. Hij had 1,0 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: fietsster gewond na aanrijding

Een 31-jarige fietsster uit Groningen is zaterdagmorgen op het Zuiderdiep in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De vrouw kwam met haar fiets uit de Munnickeholm en wilde rechtdoor het Zuiderdiep op. Vanaf het Zuiderdiep kwam een 34-jarige automobilist haar tegemoet en deze wilde de Stationsstraat inslaan. De automobilist zag daarbij de fietsster over het hoofd. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: insluiper aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag in een verzorgingshuis aan de Noorderbinnensingel in Groningen een 37-jarige insluiper aangehouden. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats was betrapt door een bewoner van het verzorgingshuis. Medewerkers van het verzorgingshuis wisten de insluiper vast te houden. Tijdens zijn aanhouding had de man een tas bij zich van een van de bewoners. De politie heeft de man ingesloten.

Groningen: diefstal uit ziekenhuis

Beveiligingspersoneel van een ziekenhuis aan de Van Swietenlaan heeft zaterdagmiddag een 31-jarige man uit Groningen betrapt toen deze in het ziekenhuis een pc in zijn tas stopte. De Stadjer bleek ook nog een telefoonset van het ziekenhuis bij zich te hebben. De politie heeft de man meegenomen voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: snorfietser gewond na val

Een 42-jarige man uit Groningen is zaterdag in de Steenstilstraat in zijn woonplaats gewond geraakt na een val van zijn snorfiets. De man reed slingerend op de Steenstilstraat en week plotseling uit naar de linkerkant van de weg. Hij botste vervolgens tegen een 24-jarige tegemoetkomende fietsster uit Groningen. Na een alcoholtest bleek de snorfietser 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De 24-jarige fietsster uit Groningen bleef ongedeerd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in de Bedumerstraat in Groningen een 42-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien was zijn auto niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Delfzijlster.

Groningen: man fietst tegen taxi

Een 47-jarige fietser uit Groningen is gisteren gewond geraakt na een aanrijding met een taxi op de Verlengde Hereweg in Groningen. De Stadjer reed met zijn fiets op de rijbaan in plaats van het fietspad en had bovendien geen verlichting. Toen de fietser plotseling begon te slingeren, kon de 24-jarige taxichauffeur hem niet meer ontwijken. De fietser bleek te hebben gedronken. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Winschoten: brommobiel vernield

De brommobiel van 54-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagmorgen door onbekenden vernield. De politie kreeg de melding dat aan de Jachtlaan een brommobiel op de kant lag. Ter plaatse bleken de ruiten van de auto te zijn ingeslagen. De politie is op zoek naar de daders.

Oude Pekela: jongeman aangehouden na belediging

Een 17-jarige jongeman uit Oude Pekela is zaterdagavond in de Raadhuislaan in zijn woonplaats aangehouden voor het beledigen van agenten. De agenten deelden eerst een waarschuwing uit, maar daar reageerde de jongeman niet op. Hij ging er vervolgens met zijn fiets vandoor. De politie wist hem later aan te houden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sellingen: gewonden bij dubbele aanrijding

Bij een dubbele aanrijding zijn zaterdagavond op de Lammerweg in Sellingen twee personen gewond geraakt. Een 38-jarige vrouw uit Ter Apel raakte door nog onbekende oorzaak met haar auto in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Een 22-jarige automobilist uit Veendam wilde de vrouw helpen en stapte uit zijn auto. Op dat moment kwam van de andere kant een 23-jarige automobilist uit Ontstwedde. Deze schampte de auto van de 22-jarige Veendammer. Hierbij raakte de Veendammer gewond aan zijn been. Zowel de vrouw uit Ter Apel als de man uit Veendam zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: man in brommobiel onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Navolaan in Stadskanaal een 20-jarige man uit Musselkanaal beboet voor rijden onder invloed. De man reed met teveel alcohol op in de brommobiel van zijn vader. Ter hoogte van een rotonde op de Hoofdstraat, trok de man aan de handrem van de brommobiel en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam even verderop tegen een railing tot stilstand. Het voertuig raakte daarbij beschadigd. De 20-jarige bleek 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerkwartier: alcoholcontroles

De politie heeft zaterdagnacht in Doezum en in Zevenhuizen een alcoholcontrole uitgevoerd. In totaal zijn 145 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Tegen de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobilist te snel

De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Ten Boer ingevorderd. De man reed op de Rijksweg in Groningen 106 km/u, terwijl 50km/u is toegestaan. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: politie vordert rijbewijzen in

De politie heeft zaterdagmiddag zes rijbewijzen ingevorderd tijdens een snelheidscontrole op de N366 bij Stadskanaal. Vanwege werkzaamheden geldt op dat gedeelte van de provinciale weg een snelheidslimiet van 50 km/u. Alle zes automobilisten overschreden de maximale snelheid met meer dan 50 km/u.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zevenhuizen, N979: aantal geregistreerde voertuigen: 148, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Leek, Auwemalaan: aantal geregistreerde voertuigen: 223, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.