Politieberichten Lekstroom, 12.25 uur

Utrecht, 29-10-2006

Hennepkwekerij

HOUTEN Na een melding van een inbraak in een woning aan de Randhoeve, heeft de politie zaterdag 28 oktober een hennepkwekerij aangetroffen.

Omstreeks 16.05 uur belden getuigen de politie omdat er een gat in de voordeur van de woning zat. Agenten namen een kijkje en zagen door het gat van de deur vreemd licht, geblindeerde ramen en een afvoer. De politie trad de woning binnen en trof beneden zon 150 kleine plantjes aan. Boven stonden in een kamer stekjes. Alle planten en benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en zal worden vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij is ingesteld.

Geweld

HOUTEN Op het Zuringhof heeft vrijdagavond een openlijke geweldpleging plaatsgevonden waarbij drie mannen gewond raakten.

De politie kreeg omstreeks 21.15 uur de melding dat op het Zuringhof een groep jongens met knuppels achterna werd gezeten door een andere groep. Agenten troffen vier mannen aan die belaagd waren door een andere groep. Twee mannen, een 21-jarige Houtenaar en een 18-jarige man uit t Goy, hadden hoofdletsel en een ander, een 20-jarige Houtenaar had onder andere rugletsel en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachten werden niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden bij het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Hardleerse alcomobilist

NIEUWEGEIN - Ondanks een ongeldig verklaard rijbewijs, werd een 28-jarige man uit Nieuwegein toch achter het stuur van een auto betrapt.

Surveillerende agenten zagen de man vrijdagmorgen 27 oktober omstreeks 00.10 uur op de Richterslaan rijden en trokken het kenteken na bij de meldkamer van de politie. De man werd aan de kant van de weg gezet en agenten zagen dat hij onvast ter been was. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 475 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De Nieuwegeiner is voor de zevende keer onder invloed van alcohol in het verkeer aangehouden en zijn rijbewijs was al ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aangehouden na inbraak school

NIEUWEGEIN Twee 17-jarige jongens uit Nieuwegein zijn zaterdag dankzij een oplettende getuige aangehouden voor een inbraak in een school aan de Groenling.

Omstreeks 02.10 uur werd de politie ingeschakeld na een inbraakalarm. Twee jongens hadden via een ruit een computer weggenomen uit de school. Een getuige zag de jongens met de buit onder de arm een woning in de buurt ingaan en zette de agenten op het spoor van het tweetal. De agenten konden de jongens in de tuin van de betreffende woning aanhouden. Ze zijn ingesloten.

Geweld en vernielingen

VIANEN Twee 19-jarige mannen uit Nieuwegein zijn zaterdagavond aangehouden voor vernielingen aan autos en het plegen van geweld op de Prins Bernhardstraat.

Agenten kregen omstreeks 21.40 uur de melding dat mannen zich misdroegen op een parkeerplaats aan de Prins Bernhardstraat. Ter plaatse hoorden de agenten het verhaal aan en het bleek dat de mannen zich hinderlijk hadden gedragen in een horecagelegeheid en dat ze de zaak werden uitgezet. Hierbij zouden klappen zijn gevallen. Een 40-jarige man uit Vianen raakte hierdoor licht gewond. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek moet uitwijzen wat aan het geweld vooraf is gegaan.

Diefstal met geweld

VIANEN Een 59-jarige man uit Vianen is vrijdagmiddag op de Hagenweg aangehouden na een winkeldiefstal en een daaropvolgende mishandeling.

De man werd omstreeks 15.10 uur betrapt op diefstal van een flinke hoeveelheid gereedschap. Een medewerker van de winkel sprak de man hierop aan en wilde hem aanhouden. De verdachte dacht daar anders over en bedreigde de medewerker. Er ontstond een worsteling waarbij de medewerker licht gewond raakte. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau, waar hij verhoord is.

Aangezien de verklaringen over de worsteling uiteenlopen, is de politie op zoek naar getuigen die het geweld buiten bij de winkel aan de Hagenweg hebben gezien. Hen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.