Politie Drenthe

Zondag

Assen, 29-10-2006

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan
EMMEN Twee jongemannen uit Ter Apel, 18 en 19 jaar oud, werden zaterdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens een poging tot inbraak. De mannen bevonden zich bij een achterdeur van een woning aan de H. Haddersstraat toen ze door een oplettende politieman in zijn vrije tijd werden opgemerkt. Deze sprak de mannen aan die direct de benen namen. Na een korte achtervolging en met assistentie van politiecollegas konden de twee verdachten aangehouden en ingesloten worden. De politie stelt een onderzoek in. (06-193439) Schoolinbraak ASSEN Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagmorgen werd er ingebroken in een school aan de Oostergoo. Een uitzetraampje werd geforceerd waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit beeld- en geluidsapparatuur, een stofzuiger, vijf keyboards en geld. (06-193392)

Twee jeugdige broers voor winkeldiefstal aangehouden

ERICA Twee broers van 12 en 13 jaar oud uit Erica, werden zaterdagmiddag op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een winkeldiefstal. De knapen stopten voor 5,88 euro aan snoep in hun jaszak in een drogisterij aan de Havenstraat. Toen ze de winkel zonder te betalen wilden verlaten werden ze door oplettend personeel in de kraag gevat. Ze kregen een Halt-proces-verbaal en werden door hun vader van het bureau gehaald. (06-193421)

Getuigen voorkomen brandstichting
EMMEN Een 21-jarige man uit Schoonebeek is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van het in brand willen steken van een woning. Getuigen zagen hem bij een leegstaande woning aan de Oosterstraat twee keer een steekvlam maken met een deodorantbus en een aansteker. Toen ze hem volgden bleek de man bij de achterdeur van het huis te staan.De man werd door de getuigen overgedragen aan de politie. Hij werd in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. (06-193418)

Politie bekeurt onder invloed verkerende bestuurders

UBBENA-ASSEN-NORG-RODEN-ZWINDEREN-BEILEN De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen in Drenthe acht alcomobilisten bekeurd. Het alcoholpromillage schommelde tussen de

130 en 775 ug/l.

Politie bekeurt man voor vernielen ruit
NIEUW AMSTERDAM Op aanwijzing van getuigen werd in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Emmenaar aangehouden terzake vernieling. Na onderzoek bleek dat de verdachte een woordenwisseling met zijn vriendin had gehad en uit frustratie de deurruit van een slijterij aan de Vaart ZZ insloeg. (06-193577)

Politie bekeurt lastige klant

HOOGEVEEN Een 37-jarige Hoogevener werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Nadat de man samen met twee vrienden voor overlast hadden gezorgd in een café aan de Schoolstraat werd het drietal gesommeerd zich daar te verwijderen. Uiteindelijk voldeed men daaraan maar de 37-jarige man vond het nodig om weer het café binnen te gaan. Op verzoek van de eigenaar wilde hij daar niet meer weg waarna hij door de politie is aangehouden en ingesloten. (06-193546)

Huiselijk geweld
EMMEN Een 39-jarige man uit Emmer Compascuum is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden terzake huiselijk geweld. De man mishandelde tijdens een woordenwisseling met zijn 33-jarige vriendin, haar op het Marktplein.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280