Politie Gelderland-Zuid

Veiligheidscontrole gericht op uitgaanspubliek

Beesd, 29-10-2006 o Zaterdagavond en nacht heeft de politie in Beesd een grote veiligheidscontrole gehouden in samenwerking met het team Verkeershandhaving, de douane, en Veilig Verkeer Nederland. De controle was gericht op bezoekers van een uitgaansgelegenheid in deze plaats.

Deze nacht zijn 368 voertuigen gecontroleerd waarvan 12 bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Negen taxibestuurders zijn bekeurd voor het rijden met ongeijkte meter, het niet hebben van een geldige taxipas en/of incorrecte werkmap.
Negentig keer is een bekeuring opgemaakt voor onder andere het rijden zonder gordel, rijden met mistlampen, APK verlopen, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs, overschrijding van de maximumsnelheid.

Aanhoudingen
Tijdens deze controlenacht zijn meerdere aanhoudingen verricht: twee personen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst voor het ontbreken van een identiteitsbewijs, twee personen zijn aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie (bezit van honkbalknuppel in de auto). Een maal voor de Opiumwet (bezit van een hoeveelheid wiet).

Autos in beslag genomen
Tien voertuigen zijn uit het verkeer gehaald in verband met technische mankementen en/of onverzekerd rijden. De douane betrapte een bestuurder op het rijden met rode (goedkope) diesel. Daarnaast is een automobilist bekeurd voor het rijden in een voertuig met buitenlandse kentekenplaten (invoerrechten).
Veilig Verkeer Nederland deelde aan (onbeschonken) bestuurder een Bobsleutelhanger en informatieboekje uit. (01)