Politieberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 29-10-2006

Controle fietsverlichting

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op diverse locaties controles op het voeren van fietsverlichting gehouden. In totaal werden 10 boetes uitgeschreven waarvan 8 voor het ontbreken van de verlichting. De overige waren voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het onverzekerd rijden op een bromfiets. De controles werden gehouden op de Steenstraat, de Hordenweg, de Hoogstraat en de Frankenweg.

Vechtpartij Doorn

DOORN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 02.00 uur de melding dat op de Dorpsstraat een vechtpartij plaatsvond. Daar aangekomen bevond zich een slachtoffer (gegevens onbekend) met een gezwollen gezicht die voor behandeling naar het ziekenhuis is gegaan. De verdachte had de plaats van de vechtpartij verlaten maar kwam even later terug en werd direct door de politie aangehouden. Deze 17-jarige jongen uit Leersum bleek ook verwondingen aan zijn hand te hebben opgelopen en is voor behandeling naar het UMC Utrecht gebracht. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Mishandeling

RENSWOUDE Zaterdagmiddag werden een man en een vrouw mishandeld toen zij op een scooter op de Arnhemseweg reden. Omstreeks 17.30 uur konden de 17-jarige jongen uit Veenendaal en het 15-jarige meisje uit Renswoude een aanrijding met twee jongens op een snorfiets nog maar net ontkomen. Kennelijk was dit voor de bijrijder van de snorfiets reden om de jongen en het meisje op Het Hof in Renswoude op te wachten en hen te slaan waardoor zij met de scooter ten val kwamen. Zij liepen hierbij licht letsel en schade op. De 21-jarige verdachte uit Scherpenzeel kon door de politie worden aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bestuurder onder invloed

DOORN Tijdens een alcoholcontrole op de Buurtweg heeft de politie omstreeks 17.30 uur een 69-jarige bestuurder uit Doorn gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek de man 615 ug/l in zijn lichaam te hebben waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.