Politie Flevoland

Bromfietsers gewond

Biddinghuizen/Dronten, 29-10-2006 o Een 28-jarige man uit Elburg en een 25-jarige man uit Biddinghuizen zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oldebroekerweg.

De 28-jarige was passagier op de scooter van een 20-jarige vrouw uit Lelystad. Zij reed op het bromfietspad langs de Oldebroekerweg van Elburg richting Biddinghuizen. De 25-jarige reed hen op zijn bromfiets tegemoet op hetzelfde pad. Daar botsten ze frontaal. Volgens de Lelystedelinge voerde de man uit Biddinghuizen geen verlichting. Na de botsing hadden beide slachtoffers schouderklachten en de bromfietser daarnaast ook hoofdletsel. Beiden zijn per GGDambulance overgebracht naar het Sofiaziekenhuis. De scooterrijdster bleef ongedeerd.

Dronten - Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een auto is vrijdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Dronten gewond geraakt. De jongen reed vanaf het Gangboord richting de Dronterringweg. Op de rotonde tussen de Noord en de Fazantendreef wilde hij rechtdoor oversteken. De 30-jarige automobilist uit Dronten wilde vanaf de Fazantendreef rechtsaf slaan naar de Noord. Beiden reden tegelijk de rotonde op, met een botsing tot gevolg. De bijrijder van de automobilist is ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel, evenals de bromfietser. Geen van beiden hoefde naar het ziekenhuis.