Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen voor mishandeling en overlast

Nijmegen, 29-10-2006 o Zaterdagavond en -nacht zijn in Nijmegen meerdere verdachten aangehouden na het plegen van een mishandeling in een horecagelegenheid of op straat. Daarnaast werden ook een aantal personen aangehouden voor vernieling.

Twee 17-jarige Nijmegenaren zijn aangehouden voor het intrappen van winkelruiten aan de Grote Markt. Zij werden daarbij overlopen door agenten in burger.
Op de Kelfkensbos is een 30-jarige man aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering om weg te gaan. Tijdens een bekeursituatie belemmerde deze verdachte de politieman in zijn werk. Een 20-jarige Nijmegenaar werd op de Vlaamsegas aangehouden voor verstoring van de openbare orde en vechten op straat. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich tegen de politie en beledigde daarbij de agent. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau. Omstreeks 02.40 uur werd een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden voor mishandeling. Hij had in het Kolpinghuis een portier geslagen met een broeksriem.
Op de Stieltjesstraat werd deze nacht een 29-jarige Nijmegenaar aangehouden voor vernieling. Hij had even daarvoor een woningruit aan de Barneveldse Beekstraat ingegooid en kon aan de hand van het opgegeven signalement worden gearresteerd.
Een 24-jarige Nijmegenaar is door een portier van een horecagelegenheid op de Van Welderenstraat aangehouden, nadat hij en enkele getuigen zagen dat de verdachte een buitenspiegel van een auto vernielde. De man is aan de politie overgedragen. Een 24-jarige Nijmegenaar is aangehouden op de Molenstraat voor mishandeling van een stadsgenoot. Bij zijn aanhouding verzette de man zich zodanig dat portiers de politieagenten ondersteunden om de man onder controle te kunnen krijgen.
Een 21-jarige man uit valburg is op de Molenstraat aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Onder invloed van alcohol probeerde de verdachte en vandoor te gaan op een politiefiets en bleef de politie provoceren in zijn gedrag. Ook hij weigerde weg te gaan toen hem dat gevorderd werd.
Tegen alle verdachte is proces-verbaal opgemaakt. (01)