Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 29-10-2006 13:27:59

Arnhem - De politie heeft zaterdagavond twee Arnhemmers van 24 en 26 jaar oud aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 21:30 uur kreeg de politie een melding dat er apparatuur, waaronder een telefoon en computer, zou zijn gestolen bij een huisartsenpraktijk in Arnhem-Zuid. Op basis van tips van getuigen kon de politie later op de avond twee Arnhemmers aanhouden. In de woning van één van hen werd de telefoon aangetroffen die zou zijn gestolen in de huisartsenpraktijk. De beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij Malburgen

Publicatiedatum: 29-10-2006 13:27:13

Arnhem - De politie heeft zaterdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen op een zolder in een woning in de wijk Malburgen. De hennepplanten werden ten tijde van ontdekking door twee personen in potten geplaatst. Er werden 207 planten aangetroffen. Een 37-jarige Duivenaar en een 25-jarige Arnhemse zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van mishandelen plaatsgenoot
Publicatiedatum: 29-10-2006 13:26:49

Arnhem - De politie heeft zaterdagmiddag een 48-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 40-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. De 40-jarige man liep hierbij letsel op aan het gezicht. De man had een conflict gehad met de 48-jarige Arnhemmer over een hond die op zijn erf was gekomen. De eigenaar van de hond, de 48-jarige Arnhemmer, zou hierop de 40-jarige man hebben aangevallen en hem met een hondenketting in het gezicht hebben geslagen. De 48-jarige Arnhemmer is aangehouden op verdenking van mishandeling. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een dagvaarding mee naar huis gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling Angerenaar

Publicatiedatum: 29-10-2006 13:26:22

Arnhem - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 37-jarige man uit Angeren. Omstreeks 01:00 uur werden agenten door de 37-jarige Angerenaar aangesproken op de Korenmarkt. De man zou in een café een kopstoot hebben gekregen van een onbekende man. Hierbij liep de man onder meer een bloedneus op. Op aanwijzingen kon de 31-jarige Arnhemmer even later worden aangehouden. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een dagvaarding mee naar huis gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers verdacht van mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 29-10-2006 13:25:56

Arnhem - De politie heeft vrijdagmiddag twee 16-jarige Arnhemmers aangehouden op verdenking van mishandeling. Eén van de twee Arnhemmers zou een 14-jarige plaatsgenoot in de Van Heemstralaan hebben geduwd en met een hockeystick op het achterhoofd hebben geslagen. De 14-jarige Arnhemmer heeft aangifte gedaan van mishandeling. De twee Arnhemmers zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met de jongens gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen winkeldiefstal

Publicatiedatum: 29-10-2006 13:25:31

Arnhem - De politie heeft dit weekend in Arnhem zes personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De politie heeft vrijdagmiddag een 15-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen wordt ervan verdacht een croissant en een chocoladereep gestolen te hebben uit een winkel aan de Velperbuitensingel in Arnhem. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij is overgedragen aan bureau HALT. De politie heeft vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Vught aangehouden. De man wordt ervan verdacht een aantal jassen te hebben gestolen uit een warenhuis in het centrum van Arnhem. De 34-jarige man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige Elstenaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht een aantal blikjes bier te hebben gestolen bij een supermarkt in het centrum van Arnhem. Toen een 46-jarige medewerker van de winkel hem daarop aansprak, zou de Elstenaar getracht hebben de Arnhemmer met een stoel te slaan. Hierbij raakte de medewerker gewond aan zijn duim. De Elstenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man, een zogenaamde veelpleger, wordt ervan verdacht een pak vlees te hebben gestolen bij een supermarkt in het centrum van Arnhem. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft zaterdagmiddag een 50-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht scheermesjes gestolen te hebben bij een winkel in Kronenburg. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft zaterdagmiddag een 53-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. De man zou een trui hebben gestolen in een warenhuis in het centrum van Arnhem. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controles op verzoek in Dieren, Velp en Ellecom
Publicatiedatum: 29-10-2006 13:24:32

Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, in Dieren, Ellecom en Velp verkeerscontroles uitgevoerd.
Dieren - Tussen 10:30 uur en 12:30 uur controleerde het VHT aan op de kruising Burgemeester de Bruinstraat / Molenweg (binnen de bebouwde kom). Van de 800 passanten, reden er 17 te snel met een maximum gemeten snelheid van 82 km/uur. Er werd één proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast werden er drie bekeuringen gegeven: voor het verbod om af te slaan (Molenweg), niet juist bevestigen van de hulpkoppeling en mobiel bellen. Velp - Tussen 13:15 uur en 14:45 uur controleerde het VHT aan de Gasthuislaan ter hoogte van de parkeerplaats Reigerstraat (binnen de bebouwde kom). Van de 125 passanten reden er drie te snel met een maximum gemeten snelheid van 73 km/uur. Daarnaast kregen acht mensen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Ook werd er tweemaal bekeurd voor het vermogen.
Ellecom - Tussen 15:00 uur en 17:00 uur controleerde het VHT aan de Ellecomsedijk (buiten de bebouwde kom). Van de 1200 passanten reden er tien te snel met een maximum gemeten snelheid van 117 km/uur. Daarnaast werden er vier bekeuringen uitgedeeld voor het vermogen en éénmaal voor het niet hebben van een rijbewijs.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---