Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam Willem Falke: 053-4555588

Autokrakers aangehouden

Borne

(06-145365)

Op zaterdag 28 oktober, omstreeks 20.00 uur, geeft een getuige kennis dat er wordt ingebroken in een geparkeerde vrachtauto aan de Ambachtstraat in Borne. Deze getuige geeft ook het kenteken door van de auto waarmee de daders zijn weggereden.
De politie ziet korte tijd later de betrokken auto rijden op de Rondweg te Borne. Drie mannen van respectievelijk 42, 43 en 46 jaar worden aangehouden. De mannen zijn afkomstig uit de omgeving Venlo en allemaal bekenden van de politie. In hun voertuig treft de politie schroevendraaiers, handschoenen en een stootijzer aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Winkeldief aangehouden na achtervolging getuigen

Enschede

(06-144686)

Op vrijdag 27 oktober, omstreeks 10.00 uur, pleegt een 30-jarige inwoner van Hengelo winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Irenepromenade in Enschede. Bij ontdekking gaat de Hengeloër er te voet vandoor, achtervolgd door de eigenaar van een ander bedrijf aan de Irene Promenade. Deze achtervolging wordt gezien door de eigenaar van een bedrijf aan de Heurne en deze zet vervolgens de achtervolging in op de motorfiets. Beide mannen raken op enig moment de verdachte kwijt in de omgeving van het NS station en geven het signalement van de verdachte door aan de daar aanwezige politiemensen. Ze dragen ook een aantal parfumflesjes over die door de verdachte tijdens de achtervolging zijn weggegooid.
De politie gaat op zoek naar de verdachte en treft een man die geheel voldoet aan het signalement, aan op het meubelplein. De man wordt aangehouden en wordt door de getuigen herkend als zijnde de winkeldief. De verdachte blijkt een veelpleger te zijn en zal daarom worden voorgeleid bij de officier van justitie. Tot die tijd blijft hij ingesloten.

Croftybom

Hengelo

(06-144864)

Op vrijdag 27 oktober omstreek 15.00 uur houdt de politie een roodlichtcontrole op de kruising Thiemsbrug. Zij hoort dan een harde knal uit de omgeving van de skatebaan. Uit onderzoek blijkt dat een vijftal jongeren bij elkaar staan en één van hen, een 13-jarige Hengeloër, een fles weggooit die ontploft. Dit wordt gezien door een passerende motoragent. De 13-jarige wordt aangesproken en hij verklaart dat in de fles een mengsel van gootsteenontstopper, aluminiumfolie en water zit, de bekende Croftybom. De jongen krijgt een bekeuring voor baldadigheid en wordt naar HALT verwezen.

Vals 2-Euromuntstuk?

Ambt Delden

(06-144947)

Een inwoonster uit Ambt Delden bezoekt op vrijdag 27 oktober een horecagelegenheid in Delden. Bij het afrekenen krijgt ze als wisselgeld onder andere een muntstuk van 2 Euro. Thuisgekomen ziet zij dat dit een vals muntstuk, althans geen E 2 munt is. Zij neemt contact op met de horecagelegenheid in Delden die een onderzoek doet in hun kassa. Zij komen geen andere valse muntstukken meer tegen. De politie wordt in kennis gesteld en er blijkt geen sprake te zijn van een vals Euromuntstuk, maar van een Pools muntstuk dat in formaat en uiterlijk sterk op een 2 Euromunt lijkt. Er staat echter een 1 op in plaats van een 2 maar dat valt bij het wisselen nauwelijks op. Let dus op bij muntstukken van 2 Euro.

Verkeersongeval met letsel

Markelo

(06-145061)

Een 19 jarige inwoonster van Nijverdal rijdt op vrijdag 27 oktober omstreeks 23.45 uur op haar bomfiets over het fietspad van de Goorseweg. Ze rijdt in de richting Goor. Even voorbij de Potdijk is een wegopbreking. De bushalte wordt opgehoogd en het fietspad wordt naar rechts verlegd. Doordat er geen verlichting ter plaatse is en het fietspad van verhard overgaat in onverhard (gebroken puin) is het wegverloop slecht in te schatten. De vrouw raakt met haar bromfiets links van het fietspad terecht, komt in een geul van ongeveer 30 centimeter diep terecht en valt uiteindelijk tegen de betonnen rand van de bushalte.
Hierdoor loopt ze een gebroken scheenbeen op alsmede rug- en nekletsel en ze wordt met de ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht.
De politie laat medewerkers van de Provincie Overijssel ter plaatse komen om verlichting aan te brengen bij deze wegopbreking en bij de soortgelijke werkzaamheden bij hotel De Herikerberg.
De politie gaat de betrokken aannemer horen over de (niet)genomen veiligheidsmaatregelen.

Geweld tegen politieman

Enschede

(06-145433)

Op zondag 29 oktober omstreeks 01.00 uur rijdt een politieman over de Haaksbergerstraat en wordt daar aangesproken door een aantal mensen dat verklaart zojuist door een drietal personen van de fiets te zijn getrapt. Eén van de aangevers stapt bij de politieman in de auto om de daders te zoeken.
Zij treffen nabij de Zuidmolen de drie verdachten, twee mannen en een vrouw aan. De politieambtenaar spreekt de verdachten aan, ondertussen lopen twee van zijn collega's vanuit het politiebureau naar de Zuidmolen. Deze collega's zien dat de vrouw vervelend en beledigend wordt en daarvoor wordt aangehouden. De vrouw slaat vervolgens de politieman met kracht tegen het hoofd en gaat kennelijk helemaal door het lint. De twee politiemensen die vanuit het politiebureau komen lopen proberen hun collega te ontzetten maar één van de betrokken mannen (31-jarige) bemoeit zich er ook mee en slaat ook in op de politieambtenaar.
Uiteindelijk wordt het verzet gebroken en worden de verdachten, twee mannen van 31 en 18 jaar en een vrouw van 29, allen woonachtig in Enschede, aangehouden en ingesloten.
De betrokken politieambtenaar wordt behandeld in het ziekenhuis aan zijn kneuzingen en zwellingen.
De aangehouden vrouw blijkt nog in totaal 98 dagen gevangenisstraf open te hebben staan.

Alcohol controles

diverse plaatsen in de regio

In het weekend van vrijdag 26 oktober op zondag 29 oktober zijn er bij verschillende alcohol controles in de hele regio Twente 20 automobilisten bekeurd. De promillages lagen tussen de 0,5 en 1,95 promille. Één van hen rijdt zonder geldig rijbewijs. Van vier automobilisten wordt het rijbewijs ingevorderd, waaronder van een beginnend bestuurder. Er worden rijverboden opgelegd van 2 tot 7 uur.

Preventieve drugscontrole

Oldenzaal

(06-145464)
In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober houdt de politie tussen 23.00 en 02.00 uur een preventieve drugscontrole bij verschillende horecazaken in Oldenzaal. Er worden twee drugshonden bij deze controle ingezet. Verschillende mensen worden gecontroleerd en gefouilleerd. Drie van hen hebben een kleine hoeveelheid drugs bij zich die ze ter plekke vrijwillig aan de politie afstaan. Er worden geen arrestaties verricht. Burgermeester Backhuys van Oldenzaal is de gehele nacht aanwezig bij de controle en de Oldenzaalse Horecaondernemers werken volledig mee.

Frontale aanrijding op Almeloseweg

Tubbergen

(06-145259)
Op zaterdag, 28 oktober, ontstaat er omstreeks 13.15 uur aanrijding op de Almeloseweg te Tubbergen. Een 26-jarige Hengelose automobiliste staat stil op de Almeloseweg, voornemens om linksaf te slaan. Een achteropkomende automobiliste, een 60-jarige vrouw uit Vasse ziet de stilstaande auto te laat en kan niet meer op tijd remmen. Zij botst op de linkerachterzijde van de stilstaande auto, schiet door en botst vervolgens frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Harbrinkhoek. Deze laatste raakt bekneld in haar auto en wordt door de brandweer uitgeknipt. Zij wordt met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de 60-jarige. bestuurster uit Vasse tijdens het rijden aan het telefoneren was. Haar telefoon wordt voor onderzoek inbeslaggenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

---- --