Politie Flevoland

Aanrijdingen onder invloed

Lelystad, 29-10-2006 o Aan de Snijdershof is vrijdagmiddag een 58-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. De man was tegen een geparkeerde auto gereden en bleek bij controle onder invloed te verkeren: hij had een promillage van ruim 2.4.
Bij de invordering van zijn rijbewijs kwam aan het licht dat zijn rijbewijs al jaren verlopen was. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Een 30-jarige Lelystedeling is vrijdagavond eveneens aangehouden wegens een aanrijding onder invloed. Hij reed op de kruising van de Oostranddreef met de Houtribdreef de bosjes in bij de begraafplaats, en ramde daarbij een verkeersbord en een ANWB-bord. De automobilist is ter controle naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Omdat hij verklaarde dat hij vooraf had gedronken en naar de coffeeshop was geweest, is eveneens bloed afgenomen om zijn promillage vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Op de Houtribdreed reed zondagochtend een 44-jarige Lelystedeling onder invloed tegen een lantaarnpaal net voorbij de rotonde met de Parkdreef. Hij kwam in de berm tot stilstand en werd ter plaatse gecontroleerd. Zijn promillage was bijna 1.4 en ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.