Politie Haaglanden

persberichten 29 oktober

Haaglanden, 29-10-2006

Onderzoek naar belagers medewerkers Wilders
Den Haag - Politie Haaglanden is een onderzoek begonnen naar de mishandeling van twee medewerkers van de Groep Wilders door een groep van zes tot acht jongeren, vrijdagavond 27 oktober om 19.30 uur op het Carnegieplein in Den Haag.
De medewerkers van politicus Geert Wilders waren bezig met het plakken van verkiezingsposters in de binnenstad van Den Haag (Hobbemaplein, station Hollands Spoor en Lijnbaan) toen ze werden lastiggevallen door hun belagers. Het tweetal dat de verkiezingsposters ophing (iets dat in verkiezingstijd is toegestaan) werd vermoedelijk op scooters achtervolgd naar het Carnegieplein. Hier werden zij bedreigd, geslagen en geschopt. Daarbij werd ook hun auto bekrast. Ze liepen geen letsel op.
De twee medewerkers, 29 en 27 jaar uit Den Haag, gingen hierop naar het partijlokaal. Daar werd besloten aangifte te doen bij de politie. De recherche neemt de zaak hoog op en is een onderzoek begonnen om de identiteit van de belagers te achterhalen.

Flinke ravage na aanrijding op vakantiepark
Den Haag Een flinke ravage ontstond op zaterdag 28 oktober om 17.00 uur bij een aanrijding op het vakantiepark Kijkduinpark. Een 36-jarige Hagenaar ramde onder invloed de auto van zijn tijdelijke buren die voor hun vakantiehuisje geparkeerd stond. Aan het bureau bleek dat de man bij een blaastest 920 ug/l scoorde. Een takelwagen moest er aan te pas komen om beide zwaar beschadigde voertuigen weg te halen. Tot slot werd door de directie van het vakantiepark de dronken bestuurder uit zijn vakantiewoning gezet.

Bestuurster (67) scootmobiel onder invloed
Den Haag Een 67-jarige bestuurster van een scootmobiel werd op zondag 29 oktober om 02.10 uur dronken van de weg gehaald. De vrouw reed over de rijbaan van de Erasmusweg en voerde bovendien geen verlichting. Politieagenten constateerden dat de vrouw te veel had gedronken. Aan het bureau werd een bloedproef afgenomen en kreeg zij een rijverbod.

Agressieve automobilist in de cel
Den Haag Een ogenschijnlijke eenvoudige verkeerscontrole eindigde voor een 22-jarige Hagenaar op zondag 29 oktober in de cel. De automobilist werd om 05.00 uur gecontroleerd waarna bleek dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde daarbij het politiepersoneel. Hij werd overmeesterd en voor nader verhoor ingesloten.

Aanrijding met veel drank
Den Haag Een 37-jarige inwoner uit Monster dacht er verstandig aan te doen door op zaterdag 28 oktober om 19.10 een taxi te nemen. Een 32-jarige Hagenaar botste echter in volle vaart achterop de taxi. Naast een enorme schade en nekklachten voor de taxipassagier bleek de veroorzaker stom dronken te zijn. De man blies aan het bureau 820 ug/l en bleek tevens al een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben.

Verkeerscontrole eindigt in de cel
Den Haag Een routinecontrole in het verkeer eindigde voor een 42-jarige Hagenaar in de cel. De man werd op zaterdag 28 oktober om 16.40 uur op de Werf gecontroleerd waarna bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 15 dagen te goed had en 870,-- aan openstaande boetes moest betalen. Hij werd direct ingesloten.

Alcoholactie Ypenburg
Den Haag Maar liefst tien automobilisten werden bij een alcoholactie op zaterdag 28 oktober bij een alcoholcontrole aangehouden. De politie controleerde in de vroege ochtend op de Laan van Hoornwijck op alcohol. Een 27-jarige Rotterdammer blies de hoogste score met 530 ug/l en kreeg ook een bon voor zijn onverzekerde auto. Een 28-jarige Haagse raakte als beginnend bestuurder met 390 ug/l haar rijbewijs kwijt.

Slecht weekend voor 32-jarige Rotterdammer
Den Haag Het weekend voor een 32-jarige Rotterdammer eindigde tot twee keer toe in een nachtje cel. De man werd voor de 1e keer op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur aangehouden toen hij met een steen een ruit aan de Pompstationsweg ingooide. Dit bleek echter een ruit van de Penitentiaire Inrichting Haaglanden te zijn waarachter een oplettende bewaarder zat. Hij kreeg een proces-verbaal en werd in vrijheid gesteld. Een dag later werd hij voor de 2e keer aangehouden. De man werd om 04.20 uur op heterdaad betrapt terwijl hij in de Bonistraat in een auto inbrak.

Damestas verraadt dief
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar liep op zondag 29 oktober om 05.00 uur tegen de lamp in een horecagelegenheid aan het Spui. De man liep met een damestas een toiletruimte in. De toiletjuffrouw vond dat vreemd en waarschuwde de beveiliging. Die viste uit de zakken van de man een GSM, paspoort en portemonnee die na onderzoek uit de handtas afkomstig waren. Een 24-jarige Rotterdamse die met hoge nood nietsvermoedend naar het toilet liep kreeg onverwacht haar handtas in de schoot geworpen. De onfortuinlijke Hagenaar werd door de politie in de boeien geslagen en afgevoerd.

Onverbiddelijke bestuurder
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar werd op vrijdag 27 oktober om 21.25 uur op de Hooistraat aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij al rijdend mobiel aan het bellen was. Na staande houding bleek de man onder invloed te zijn. Hij blies 585 ug/l. Aangezien het de vijfde keer in relatief korte tijd was dat de man was aangehouden voor rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Drie aanhoudingen na kelderboxkraak
Den Haag Drie Hagenaars (17-25 jaar) werden op zaterdag 28 oktober om 06:30 uur in de Jan Blankenstraat aangehouden. De mannen werden dankzij de cameras op heterdaad betrapt terwijl zij een kelderbox openbraken. Personeel van de monitoren centrale zag dat de mannen de voordeur openbraken en naar binnen gingen. Voor het gewaarschuwde politiepersoneel was het vervolgens betrekkelijk eenvoudig de mannen in te rekenen.

Val op, fiets verlicht
Den Haag Maar liefst 38 fietsers werden in de avond van vrijdag 27 oktober op een bon getrakteerd. Zowel op de Theresiastraat als op de Koningskade werd in het kader van de landelijke verlichtingsactie Val op, Fiets verlicht gecontroleerd. Ook de komende periode zal in geheel Haaglanden zeer frequent op fietsverlichting worden gecontroleerd. Een bekeuring kost 20,--.

Alcoholactie in Scheveningen
Den Haag / Scheveningen Maar liefst 648 blaastesten werden er in de avond van vrijdag 27 oktober afgenomen. Op de Jacob Catslaan controleerde het Handhavings Team Verkeersvoorschriften van Politie Haaglanden op alcoholgebruik. Zes automobilisten hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. In heel Den Haag werden tussen vrijdag 27 oktober en zondagochtend 29 oktober in totaal 42 automobilisten aangehouden die teveel hadden gedronken.

Achtervolging eindigt in de cel
Rijswijk Een achtervolging eindigde op zaterdag 28 oktober rond middernacht in de cel. Een 23-jarige Hagenaar werd op de Geestbrugweg gesnapt terwijl hij met hoge snelheid en zonder enige verlichting door het verkeer raasde. De man negeerde diverse stoptekens en kon na een korte achtervolging door de politieagenten alsnog worden achterhaald. Aan het bureau bleek dat hij teveel had gedronken (455 ug/l). De man werd ingesloten omdat hij nog voor een ander feit in het opsporingsregister gesignaleerd stond.

Man in gestolen auto
Rijswijk De politie heeft zaterdag 28 oktober om 0.45 uur op de Van Vredenburchweg een 32-jarige man uit Leiden aangehouden, die in een gestolen auto reed. De automobilist was opgevallen omdat hij zonder verlichting reed. Toen de man staande werd gehouden, zagen de agenten onmiddellijk dat de stuurkolom was verwijderd en de bedrading en slot los hingen.

Jongen van fiets gereden
Rijswijk Een 14-jarige jongen uit Rijswijk is vrijdag 27 oktober om 18.40 uur op de kruising van de Rembrandtkade en de Willem Marisstraat door een rode auto van zijn fiets gereden. De jongen klapte tegen de voorruit van de auto. De auto is doorgereden in de richting van de Lindelaan. De jongen werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie verzoekt getuigen van het ongeval contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zwaailicht voor ADO
Rijswijk De politie heeft zaterdag 28 oktober om 22.00 uur op de Prinses Beatrixlaan een 19-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden, die met een blauw zwaailicht op zijn dashbord reed. De jongeman, net drie maanden in bezit van een rijbewijs, passeerde een rij voor een verkeerslicht wachtende autos rechts en ging voor in de rij staan. Bij zijn aanhouding verklaarde de beginnend bestuurder dat hij het zwaailicht had aanstaan, omdat zijn voetbalclub ADO had gewonnen. De Hagenaar deed vrijwillig afstand van het blauwe zwaailicht.

Dronken rijder
Wassenaar De politie heeft zaterdag 28 oktober om 1.00 uur een 36-jarige automobilist uit Zoetermeer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Kloosterland bijna tegen een politiewagen aan. In de Kerkstraat werd hij staande gehouden. Hoewel de man verklaarde vier biertjes te hebben gedronken, blies hij aan het bureau 860 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drugsdealers aangehouden
Delft De politie heeft zondag 29 oktober om 2.45 uur in een discotheek aan de Burgwal twee mannen aangehouden, die in het bezit waren van een hoeveelheid drugs. Een 27-jarige man uit Delft had elf ponypacks in bezit. Een 23-jarige Delftenaar had vier ponypacks en enkele xtc-pillen op zak.

Dat verdient een bloemetje
Den Haag Zeer alert optreden van een echtpaar uit Pijnacker (47 en 49) voorkwam erger. Het echtpaar nam waar dat op woensdag 25 oktober om 14.00 uur een 70-jarige Hagenaar in zijn auto op Rijksweg A4 onwel werd. Slechts gekleed met een geel reflecterend vestje en een gevarendriehoek wist het echtpaar met gevaar voor eigen leven het achterop komend verkeer te waarschuwen en voorkwam zo mogelijk erger. Ambulance personeel vervoerde de onwel geworden automobilist. Van de politie kreeg het echtpaar een bloemetje als dank voor hun moedige burgeroptreden.

Jongens met vuurwerk aangehouden
Zoetermeer De politie heeft zaterdag 28 oktober om 22.00 uur op het Theaterplein drie 17-jarige jongens uit Zoetermeer aangehouden, die vuurwerk afstaken. Bovendien waren twee jongens niet in het bezit van een ID-bewijs. De jongens zijn met processen-verbaal heengezonden.

Winkelwagen vol drank
Zoetermeer De politie heeft zaterdag 28 oktober om 20.45 uur bij de gymzaal aan de Forelsloot een groep hangjongeren bekeurd. De zes jongeren (17 en 18 jaar) hadden een winkelwagentje vol bier, cola en sterke drank bij zich. Verschillende flessen sterke drank waren al leeg of half leeg. De voorraad van 18 liter bier was nog nauwelijks aangesproken.

Aangehouden op step
Zoetermeer De politie heeft zaterdag 28 oktober om 22.00 uur een 23-jarige man uit Zoetermeer aangehouden, die op de Voorweg op een elektrische step reed. De man bleek nog een bedrag van 300 euro aan boetes te moeten betalen.

Jongens vernielen geluidsschermen
Zoetermeer De politie heeft zondag 29 oktober om 1.30 uur twee 18-jarige jongens aangehouden, die geluidsschermen aan de Zuidweg aan het vernielen waren. De jongens zijn na verhoor heengezonden.

Loos alarm
Zoetermeer De politie werd zondag 29 oktober om 3.00 uur gealarmeerd dat er een vrouw door een man aan haar nek de bosjes was ingetrokken op een braakliggend terrein aan de Oostweg. Toen agenten een onderzoek instelden, stuitten zij op een man en een vrouw, die tussen de brandnetels lagen. Zij verklaarden al 22 jaar gelukkig getrouwd te zijn, maar na een avondje stappen niet meer konden wachten tot ze thuis waren.