Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon derde in Hannover (2)

29/10/2006

Hannover, 29 oktober 2006
Ijsbrand Chardon (Den Hoorn) is vanmiddag op de derde plaats geëindigd in de eerste Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Duitse Hannover. De drievoudig Wereldkampioen moest na een spannende strijd de Zweed Tomas Eriksson en de Duitser Christoph Sandmann voor laten gaan.

Internationaal parcoursbouwer Wolfgang Asendorf had in de Hannover Messehalle een mooi parcours neergezet. Niet te technisch en mooi te volgen voor het in grote getale aanwezige zeer enthousiaste publiek. Chardon zette in de eerste omloop een foutloos gereden rit neer in de snelste tijd (99.51 sec.). `Het ging heel simpel, ` vertelt Chardon, `de paarden stonden goed in mijn hand en ze waren heel gemakkelijk te sturen. Ik verloor een tweetal seconden toen een van de voorleidsels even door mijn hand schoot, maar voor de rest ging het perfect. ` In de tweede omloop moest de zilveren medaillewinnaar van Aken snel van start aangezien zijn voorsprong op Tomas Eriksson slechts een seconde bedroeg. Maar in de eerste meervoudige hindernis viel er een balletje waardoor Chardon het tempo nog meer moest opvoeren. Toen er daarna nog twee balletjes vielen werd duidelijk dat de eerste plaats er niet meer in zat voor Chardon: `Er had meer in gezeten, maar het gaat gewoon zo hard dat je je geen enkel foutje kunt permitteren.` Wild card rijder Christoph Sandmann was op weg naar de eindoverwinning, maar tikte er op de laatste poort een balletje af. Ook Eriksson maakte een stuurfoutje, maar dit kon hij zich veroorloven zodat de Zweed voor de tweede achtereenvolgende keer de eerste plaats behaalde in de Wereldbekerwedstrijd van Hannover.
De vierde plaats ging naar de Hongaar Jozsef Dobrovitz, die indoor gigant Michael Freund voor wist te blijven. Wereldbekerdebutanten Laszlo Juhasz en Atilla Bardos misten duidelijk indoor ervaring en eindigden onderaan de uitslagenlijst.
Bron: KNHS/CVT

www.worldcupdriving.com