Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeinde 28 en 29 oktober 2006

Zaanstreek-Waterland, 29-10-2006

Getuigen gezocht gewapende overval VOMAR

Assendelft, 28 oktober 2006, 07:19 uur

Op een filiaal van de supermarktketen Vomar aan de Rode Ring in Assendelft heeft zaterdagochtend rond 06:30 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Vier winkelmedewerksters wilden via de personeelsingang aan de achterkant de winkel betreden toen er plotseling twee mannen tevoorschijn kwamen. Beide droegen bivakmutsen en hadden een vuurwapen in hun hand. Onder bedreiging werd het personeel door de winkel geleid. De daders zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan via dezelfde personeelsingang. De buit werd vervoerd in een blauw met gele shopper.

Het gaat om twee blanke mannen die met een duidelijk Zaans accent spraken. Overvaller 1 had een lengte van tussen de 170-175 cm, lichte wenkbrauwen en lichtblauwe ogen. Op het moment van de overval droeg hij een blauwe trainingsbroek met witte bies van Nike, zwarte trui en handschoenen. Op de grijze bivakmuts stond het opschrift NY en hij liep op Timberlandschoenen. Overvaller 2 had een lengte tussen de 185-195 cm, een zwarte broek met bij de gulp een grijs/bruine strook en hij liep op zwarte legerschoenen (kisten). Deze overvaller zou hardhorend kunnen zijn.

De Centrale Recherche onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met mensen die tussen 06.30 en 07.15 uur iets verdachts hebben gezien in of rond de betreffende supermarkt, of die de politie meer kunnen vertellen over de identiteit van de overvallers. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via: 0900-8844.

Poging tot beroving met geweld

Purmerend, 27 oktober 2006, 20:43 uur

Op de Purmerdijk is een 22-jarige vrouw mishandeld door twee mannen bij een poging tot beroving van haar mobiele telefoon en handtas. De Purmerendse liep richting huis toen zij plotseling van achteren werd vastgepakt door twee personen. Hierbij heeft een van de daders haar geschopt en geslagen. Een 54-jarige Purmerendse die haar hond uitliet was getuige van het voorval en schreeuwde naar de mannen dat ze ermee moesten stoppen. De daders sloegen op de vlucht en de politie werd gebeld. Het slachtoffer is onderzocht in het ziekenhuis en heeft geen verwondingen overgehouden aan het gebeurde. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmer, via 0900-8844.

Zwaard inbeslaggenomen

Zaandam, 28 oktober 2006, 16:29 uur

Op de Provinciale Weg is in een bus van Connexxion een 18-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van bedreiging van de buschauffeur. In de bus zou irritatie zijn ontstaan tussen de buschauffeur en de 18-jarige neef van de verdachte over het aantal afgestempelde strippen. Vervolgens zou de buschauffeur zijn bedreigd met een zwaard. De verdachte verklaarde het zwaard net te hebben gekocht en het thuis te willen ophangen. De politie heeft het zwaard in beslaggenomen en de verdachte is in verzekering gesteld.

Auto-inbrekers opgepakt

Zaandijk, 28 oktober 2006, 17:28 uur

Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Amsterdam zijn op de Lagedijk aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een 51-jarige Zaandijker zag dat er in zijn auto werd ingebroken en ging de twee jonge mannen achterna. Hij wist een van hen te overmeesteren en vast te houden tot de komst van de politie door boven op hem te gaan zitten. Bij de verdachte werd een vermoedelijk uit de auto gestolen fototoestel aangetroffen. De politie nam de verdachte over en ging aan de hand van het opgegeven signalement op zoek naar de tweede auto-inbreker. Op het treinstation Koog-Zaandijk werd een man aangehouden die aan het opgegeven signalement en naamsverstrekking voldeed. Tijdens de fouillering werd een vlindermes en een zuignapje ter bevestiging van een navigatiesysteem aangetroffen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Vernieler bushokje aangehouden

Purmerend, 28 oktober 2006, 23:25 uur

Op de Jaagweg in Purmerend is een 17-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van vernieling van een posterruit in een bushokje. Een voorbijganger belde de politie die een groep van zo'n tien jongeren aantrof. De verdachte werd gedwongen te bekennen omdat de rest van de groep niet aangehouden wilde worden. De Purmerender is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De schade wordt verhaald op de jongen.

Speurhond vindt insluiper in kerk

Zaandam, 28 oktober 2006, 00:38 uur

In een kerk aan Kalf in Zaandam heeft een speurhond van de politie een insluiper opgespoord. Een raam van de pastorie achter de kerk was verbroken en men vermoedde dat de dader nog in de pastorie of kerk zou kunnen zijn. De speurhond gaf aan dat de verdachte zich in een ruimte achter een deur in de kerk bevond, wat ook zo was. Het bleek om een 37-jarige man uit Vlaardingen te gaan die een verwarde indruk maakte. Onderzoek wees uit dat de man als vermist was opgegeven door de GGZ in Zuid-Holland. Daar heeft de politie de man naartoe gebracht. Op het eerste gezicht lijkt er niets uit de kerk te zijn ontvreemd.

Flesgooiers

Middenbeemster, 27 oktober 2006, 15:26 uur

Op de Middenweg zijn twee broertjes van 11 en 13 jaar uit Middenbeemster aangehouden op verdenking van het gooien van een colaflesje naar passerende auto's. Een getuige hield de twee staande tot de politie arriveerde. De ouders zijn ingelicht en de strafafhandeling vindt plaats via STOP en HALT.

Beroving taxichauffeur

Monnickendam, 28 oktober 2006, 23:57 uur

Een 51-jarige taxichauffeur uit Marken is op de Avegaar in Monnickendam slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De passagier, en latere vermoedelijke dader, liet zich vanaf 22.45 uur vervoeren naar diverse plekken in de omgeving. De man stapte op de Zeestraat in de taxibus en onderweg werd gestopt aan de Tongnaald waar hij een sleutel bij een vriendin wilde ophalen. Na vele stops zou de passagier de chauffeur hebben verzocht uit de taxi te komen om samen ergens geld te halen. De taxichauffeur weigerde dit, waarop de man de taxideur zou hebben opengetrokken en het op de spullen van de chauffeur zou hebben voorzien, waaronder de navigatieapparatuur. Er ontstond een worsteling waarbij de bestuurder zou zijn bedreigd. Een passerende auto is waarschijnlijk aanleiding geweest voor de verdachte om ervandoor te gaan, richting Wilhelminastraat. Getuigen worden verzocht te bellen met de Decentrale Recherche, via 0900-8844.