Politie Zeeland


---

Z-2857-2006 Auto-inbreker aangehouden
Op het Huizingaplein in Terneuzen is zaterdagavond rond 20.50 uur een auto-inbreker door de Zeeuwse politie aangehouden.
De politie kreeg, van een oplettende getuige, de melding dat er ingebroken werd in auto's op het Huizingaplein in Terneuzen. Toen zij ter plaatse kwam zagen agenten een man gehurkt achter auto's zitten. Zij stapten hun auto uit en liepen naar de man toe. Hij stond op en gaf zichzelf over aan de agenten. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er werden twee auto's aangetroffen waar de man gepoogd had in te breken. Van de benadeelden zijn inmiddels aangiftes opgenomen. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd tegenover de politie. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is weer in vrijheid gesteld. De man betreft een 37-jarige Terneuzenaar.

O-2858-2006 Geweldpleging in Oosterland
Door een, tot nu toe, onbekende is een 59-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland, gisteravond rond 23.00 uur, op zijn gezicht geslagen.
De man liep op de Burgemeester van der Havestraat in Oosterland en zag dat er een groepje jongelui bij een bushalte aldaar stonden. De man maakte een opmerking over het luidruchtige gedrag van de jongeren. Door een deel van de groep werd hier een positief gevolg aan gegeven, maar een van de betrokkenen reageerde nogal vreemd op de opmerking van de man. Hij stapte in de bus en op het trapje haalde hij uit en gaf de man een flinke klap tegen zijn mond. De man viel hierdoor achterover op straat. De buschauffeur heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Toen de vechtersbaas dit in de gaten kreeg sprintte hij de bus uit en rende weg. Toen de politie ter plaatse kwam was de vogel gevlogen. Het gewonde slachtoffer is door de politie meegenomen naar de huisartsenpost en daar heeft de man zich laten behandelen aan zijn bloedende wond op zijn mond. De politie gaat verder onderzoek doen naar de dader van deze mishandeling.

O-2859-2006 Vier aanhoudingen Colijnsplaat
Na een Halloweenoptocht in Colijnsplaat, gisteravond rond 23.00 uur, is een en ander flink uit de hand gelopen.
Diverse mensen gingen langs deuren van huizen om snoep op te halen. Hierbij
ontstond, toen er bij een woning in de Tulpstraat aangebeld werd, wat onenigheid, omdat een van de bewoners zich niet netjes gedroeg ten opzichte van de aanbellende kinderen. Hij maakte een angstaanjagende opmerking, de kinderen schrokken hiervan en zij renden hard weg. Hierop liep de boel uit de hand en keerde een boel mensen zich tegen de bewoner van de Tulpstraat. De Zeeuwse politie kwam ter plaatse en die heeft getracht alle mensen uit de buurt van de woning te verwijderen. Dit gelukte gedeeltelijk. Eén man, een 28-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, voldeed niet aan het bevel van de politie om weg te gaan en werd hierom aangehouden. Op datzelfde moment rende een 26-jarige vrouw uit de gemeente Noord Beveland naar de woning in de Tulpstraat toe en sloeg, met haar blote handen, een ruit van de woning in. Hierop is de vrouw ook aangehouden. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het politiebureau. Er werden verklaringen opgenomen en de verdachten konden het bureau weer verlaten. Omstreeks 02.50 uur diezelfde nacht kon de politie wederom in actie komen in Colijnsplaat. De eerder aangehouden man zou belaagd worden door twee mannen uit de gemeente Noord Beveland. Zij schopten en sloegen de 28-jarige man helemaal in elkaar. Er werd zelfs medegedeeld dat de 28-jarige man met een scherp voorwerp gestoken zou zijn. Beide bewoners zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden verklaringen van hen opgenomen. De mannen zijn in verzekering gesteld. Zij zijn 28 en 26 jaar oud.


---- --