Verzamelpersberichten zondag

's-Hertogenbosch, 29-10-2006

Illegale taxis inbeslaggenomen

s-Hertogenbosch De politie district Den Bosch en de Inspectie Verkeer & Waterstaat hebben in de nacht van zaterdag op zondag in s-Hertogenbosch gecontroleerd op illegaal taxivervoer. In het totaal zijn op de locaties Visstraat (2x), Havensingel en Stationspasserelle vier illegale taxis inbeslaggenomen. De chauffeurs, ook wel snorders genoemd, zijn aangehouden. Het betroffen drie inwoners uit s-Hertogenbosch van 52,26 en 33 jaar oud en een inwoner uit Vlijmen van 48-jaar oud.

Voetgangster gewond na aanrijding

Drunen Zaterdagmorgen is een 47-jarige voetgangster uit Drunen gewond geraakt toen zij op de Aalbersestraat in haar woonplaats werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Drunen. De man wilde met zijn auto een parkeerterrein oprijden en had de vrouw niet gezien. Het slachtoffer is met een vermoedelijke botbreuk overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg.

Recalcitrante man aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 28-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man bemoeide zich op de Torenstraat in zijn woonplaats met een bekeuringsituatie en gedroeg zich recalcitrant. Agenten vorderden hem te verdwijnen. Hij voldeed daar niet aan en is aangehouden. Bij controle bleek hij nog een boete van 120,= open te hebben staan. Hij is ingesloten.

Echtelieden aangehouden na ruzie

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond in een woning in de wijk De Reit in s-Hertogenbosch een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw aangehouden. De beide echtelieden hadden ruzie met elkaar, waarbij er over en weer sprake zou zijn geweest van lijfelijk geweld. Beide zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. De vrouw is vannacht weer heengezonden. De man moest de nacht blijven en is zondagmorgen op vrije voeten gesteld.

Verdachte gooit fiets tegen politieauto

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch om aan zijn aanhouding te ontkomen op de brug bij de Van Berckelstraat in zijn woonplaats een fiets tegen een politieauto gegooid. Agenten hadden de man zien fietsen met nog een fiets op zijn schouder. Toen zij hem aanspraken gooide hij de fiets van zijn schouder op straat en ging er vandoor. Op de brug gooide hij de fiets waarop hij reed tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Hij kon uiteindelijk met behulp van een oplettende portier van het Jeroen Boschziekenhuis op de Tolbrugstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten en naar de herkomst van de fietsen wordt een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmorgen in zijn woning aan de Egbert Kortenaerstraat in s-Hertogenbosch een 58-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vandaag zijn ex-vrouw verbaal met de dood te hebben bedreigd. Hij is daarop aangehouden. Tijdens zijn transport naar het bureau bleef hij zijn bedreigingen herhalen. Hij is inverzekeringgesteld.

Scheurende automobilist aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag 19-jarige inwoner uit Woudrichem op de Hekellaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De man reed met hoge snelheid en piepende banden rond op de parkeerplaats aan de Parade, waadoor gevaar ontstond voor de vele voetgangers. Hij kreeg een stopteken van surveillerende agenten op de fiets.De verdachte ging er echter vandoor. Een andere surveillance-eenheid wist de hem op de Hekellaan aan te houden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Bekeurd voor alcoholgebruik

Drunen Politieteam Heusden heeft gisteren bij een controle jeugd, twee jongens uit Drunen (16 en 21 jaar) op de hoek Londenring / Europalaan in hun woonplaats bekeurd voor alcoholgebruik op de openbare weg. Beiden zaten bier te drinken. Proces-verbaal is opgemaakt.

Hennepkwekerij in aanbouw opgerold

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen heeft de politie in een flatwoning aan de s-Gravesandestraat in s-Hertogenbosch een hennepkwekerij in aanbouw opgerold. Goed recherchewerk leidde er toe dat de kwekerij nog voor het opstarten ontmanteld kon worden. Alle apparaatuur is inbeslaggenomen. Op het moment van de inval was er niemand in de woning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Dronken automobilist zonder rijbewijs

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij zwaar onder invloed met een auto over de Torenstraat in zijn woonplaats reed. De man bleek bij controle de alcohollimiet met ongeveer viermaal te hebben overschreden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Hekellaan in s-Hertogenbosch een 22-jarige Bosschenaar en een 18-jarige Vlijmenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht zonder enige aanleiding een 19-en 20-jarige Rosmalenaar en een 20-jarige Rosmalense op de Hinthamerstraat te hebben mishandeld. Zij schopten en sloegen de slachtoffers. De politie wist de twee verdachten korte tijd later aan te houden. Zij zijn ingesloten. De slachtoffers liepen lichte verwondingen op.

Inbraak facilitair bureau politie

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is er ingebroken in het facilitair bureau van politie aan de Beverspijken in s-Hertogenbosch. Bij de inbraak zijn drie zogenaamde TFT-schermen buitgemaakt. De politie kreeg rond 21.00 uur een inbraakalarm binnen van het bureau, waar facilitaire diensten van de politie Brabant-Noord zijn gevestigd. Op het moment dat de agenten terplaatse kwamen, waren de dader(s) gevlogen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Voor zover bekend is er behalve de drie computerschermen verder niets ontvreemd.

Poging overval

Sint Michielsgestel Zaterdagavond kort na sluitingstijd heeft een gemaskerde overvaller getracht een supermarkt aan Maaskantje in Sint Michielsgestel te overvallen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en wilde geld hebben. Omdat de kluis voorzien was van een tijdklok kon hij niet worden geopend en ging de overvaller er zonder buit vandoor. Het personeel was behoorlijk geschrokken. Via het bedrijf is opvang geregeld voor de werknemers. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld. De dader is niet meer in de omgeving aangetroffen. Een buurtonderzoek heeft tot op heden nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Overlast door dronkenschap

Vught De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige inwoner uit Vught op de Maarten Tromstraat in zijn woonplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was kort daarvoor wegens overlast uit een sporthal gezet. Op straat bleef hij amok maken. Omdat hij dronken was is hij aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor flessentrekkerij

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 59-jarige Schijndelse op de Tredmolen in Schijndel aangehouden voor flessentrekkerij. De vrouw maakte een taxirit van Valkenswaard naar Schijndel en betaalde de verschuldigde 104,90 niet. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor vernieling auto

Uden In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Mandolinestraat in Uden twee jongens van 15-en 16 jaar oud uit die plaats aangehouden voor vernieling. Het tweetal wordt er van verdacht daar over een geparkeerde auto te hebben gelopen. Er ontstond aanzienlijke schade. Zij zijn even verderop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man en vrouw aangehouden voor belediging

Uden In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Marktstraat in Uden een 30-jarige inwoner uit Eindhoven en 32-jarige eveneens uit Eindhoven afkomstige vriendin aangehouden voor belediging. De man schopte tegen een winkelruit, toen agenten hem daarop aanspraken beledigden zowel de man als de vrouw de agenten. De vrouw verzette zich bij haar aanhouding hevig. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Man gewond door asbak

Loosbroek In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsstraat in Loosbroek een 19-jarige man uit Bruchem aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht, op het moment dat personeel een vechtpartijtje wilde beëindigen, een 27-jarige medewerker een asbak tegen het hoofd te hebben gegooid. De verdachte werd aangehouden door de medewerkers en is overgedragen aan de politie. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en heeft zich in het ziekenhuis in Veghel laten behandelen.

Bejaarde vrouw overleden aan gevolgen ongeval

Veghel Zaterdagmiddag is een 82-jarige vrouw uit Veghel overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Zij werd donderdag jl. op de rotonde Populierlaan en de Langdonk in haar woonplaats aangereden. De vrouw fietste op de rotonde, een 42-jarige automobiliste uit Nistelrode reed over Populierlaan in de richting van Vorstenbosch. Zij verleende bij het verlaten van de rotonde geen voorrang aan het slachtoffer, waardoor een aanrijding ontstond. De fietster kwam ten val en werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis. Zij overleed gisteren aan de gevolgen van het ongeval.

Drie jongeren voorkomen erger

Berghem Drie jongeren hebben zaterdag door kordaat optreden bij een keukenbrand aan de Broekstraat in Berghem erger kunnen voorkomen. Het drietal kwam voorbij de woning waar niemand thuis was en hoorde een luide pieptoon. Zij namen poolshoogte en zagen dat de keuken in brand stond. Ze bedachten zich geen moment, gooiden een thermopaneruit in en bluste het brandje met water. De brand was ontstaan door een drooggekookte pan. De schade bleef door hun optreden beperkt.

Bromfietser onder invloed

Heesch In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige inwoner uit Heesch op de Bosschebaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed op een scooter. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Automobilist zwaar onder invloed

Beers In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Provincialeweg in Beers een zwaar beschonken Joegoslavische automobilist aangehouden. De man had ongeveer vier maal de alcohollimiet overschreden, bezat geen rijbewijs en zijn auto was onverzekerd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Cuijk Zondagmorgen is een 39-jarige man uit Cuijk aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw in haar woning in Cuijk. De man en de vrouw zitten in een echtscheidingsprocedure. De verdachte kwam vandaag de kinderen ophalen. Daarbij ontstond ruzie, waarop de man de vrouw enkele malen sloeg. Zij liep daarbij een aantal zwellingen in haar gezicht op. De man is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

Drie aanhoudingen voor diefstal ijzer

Cuijk Zaterdagmiddag heeft de politie van Cuijk bij een leegstaande fabriek aan de Simon Homburgstraat in Cuijk drie mannen aangehouden voor diefstal van ijzer. De drie, een 44-jarige man uit Brunssum, een 24-jarige man uit Margraten en een 35-jarige man uit Cadier en Keer, hadden reeds een grote hoeveelheid ijzer klaargelegd om in een auto te laden. Zij werden na een tip van een oplettende getuige op heterdaad betrapt. Zij zijn voor verhoor ingesloten.