Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (29-10-06)

TILBURG, 29 oktober 2006

Politie houdt drietal aan na gooien
zelfmaakbom

TILBURG De politie heeft vrijdagavond, rond 20.00 uur in een woning in de wijk Groeseind drie mannen aangehouden voor poging tot zware mishandeling cq. Openlijke geweldpleging. Het drietal wordt ervan verdacht een zogenaamde croftybom te hebben gegooid in de richting van een fietsende passant. Het slachtoffer, een 25 jarige vrouw uit Tilburg, raakte hierbij niet gewond.

De vrouw fietste vanaf de Groeseindstraat de Houtstraat in en hoorde plotseling een enorme knal. In eerste instantie dacht het slachtoffer dat de ontploffing veroorzaakt werd door vuurwerk. Op de grond voor een woning trof ze een plastic fles en aluminiumfolie aan. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek een. Een getuige verklaarde dat hij eerder op de avond meerdere ontploffingen had gehoord, waarbij hij drie mannen had gezien. Onderzoek van de agenten wees uit dat de verdachten zich op dat moment in een woning bevonden.

Een croftybom is een gevaarlijk explosief dat wordt vervaardigd uit gootsteenontstopper. Dit wordt opgelost in water waarna er propjes aluminiumfolie worden toegevoegd. De verdachten zijn op het bureau in verzekering gesteld. Uit de verklaringen blijkt dat het drietal experimenteerde met de fabricage van de bommen en hadden in totaal vijf van deze explosieven vervaardigd.

Tilburger aangehouden na bedreiging

TILBURG Op het Burgemeester van de Mortelplein hebben agenten vrijdagavond, tegen 22.45 uur, een 47 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Eerder op de avond bezocht de verdachte zijn 24 jarige ex-vriendin. Voor haar woning dreigde hij woordelijk de vrouw te vermoorden, waarna hij diverse malen op de ramen bonsde. Uit angst belde de vrouw een 49 jarige Tilburgse kennis en vroeg om hulp. In de omgeving van haar woning trof de kennis en diens vriend de verdachte aan. Toen beiden hem over zijn gedrag aanspraken, trok de 47 jarige een mes en zwaaide daarmee richting de mannen. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan op het Burg. Van de Mortelplein waar hij werd aangehouden. Het mes, een vleesmes, werd in beslag genomen. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

Dronken automobilist aangehouden

TILBURG Op de Schouwburgring hebben agenten zaterdagmorgen, rond de klok van 03.30 uur, een 23 jarige Tilburgse automobilist aangehouden, voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed. Agenten troffen deze automobilist eerder aan op de Paleisring. De man reed, ondanks het drukke straatbeeld bestaande uit uitgaanspubliek, met hoge snelheid in de richting van het Stadhuisplein, waarna hij zijn weg vervolgde richting de Schouwburgring. Daar lukte het de agenten de man te controleren. Op het bureau werd van de bestuurder een ademtest afgenomen waaruit bleek dat hij 435 Ug/l, zijnde 1 promille alcohol in zijn bloed had. Met rijverbod en zonder rijbewijs (invordering) mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt Tilburger aan voor belediging

TILBURG Agenten hebben vrijdagavond 27 oktober een 18 jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De man was het niet eens met de agenten toen hij tijdens een verkeerscontrole in de St. Ceciliastraat een bekeuring kreeg. Hij schold de agenten uit en werd aangehouden. Op het politiebureau werd hem een transactie aangeboden van 220 Euro, die direct voldaan werd.

Tilburgers aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG Vrijdagavond, tegen middernacht hebben agenten op de Kalenbergplaats, twee Tilburgers van 18 en 23 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen. Het tweetal maakte deel uit van een grote groep hangjeugd die overlast veroorzaakte in de Lochemstraat. Toen omwonenden een enorme knal hoorden werd de politie geinformeerd, die direct poolshoogte ging nemen. In de omgeving troffen de agenten niemand meer aan. Wel ontdekten ze de oorzaak van de knal. Een deels vernielde vuilcontainer waarin resten van vuurwerk lagen. Na diverse omwonenden gesproken te hebben zag de politie op de Kalenbergplaats een auto geparkeerd staan met daarin twee personen. Beiden voldeden aan het opgegeven signalement. In de auto troffen de agenten een doos met illegaal vuurwerk aan. De mannen werden overgebracht en het vuurwerk in beslag genomen.

Onrustig horecaweekend

TILBURG Politiemedewerkers die belast waren met het horecatoezicht in het centrum van Tilburg spreken van een onrustig weekend. De sfeer op straat was onrustig. In totaal verrichtte de politie 21 aanhoudingen, voor uiteenlopende feiten. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden waren dat er 8 en in de nacht van zaterdag op zondag nog eens 13. Ook werden er in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, fout parkeren en rijden over lijnbusbaan.

Beknopte opsomming aanhoudingen vrijdag op zaterdag:

Op de Heuvelring hebben agenten zaterdagochtend een 20 jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed op een bromfiets. De bestuurder was het niet eens met zijn aanhouding en begon zich heftig te verzetten. Om hem onder controle te krijgen hebben de agenten gepast geweld gebruikt, waarna hij overgebracht werd naar het bureau. Tijdens het vervoer vernielde de verdachte een ruit van de politieauto. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Zaterdagmorgen, rond de klok van 02.00 uur, hebben agenten op de Paleisring een 23 jarige Tilburger aangehouden voor zware mishandeling. De man had een 30 jarige Tilburger in een horecagelegenheid op dezelfde locatie met een glas in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep hierdoor ernstige snijwonden op. Buiten het etablissement vlogen beide mannen elkaar opnieuw in de haren. Gealarmeerde agenten trokken het tweetal uit elkaar waarna de verdachte werd aangehouden.

Op de Heuvelring werd zaterdagochtend om 02.30 uur een 20 jarige man uit Dongen aangehouden voor mishandeling. De man had een 21 jarige Tilburger, in een horecagelegenheid gelegen in de Heuvelstraat, in het gezicht geslagen. De politie stelt een onderzoek in.

Ook werden in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering. Een 28 jarige man werd rond 00.30 uur op de Paleisring aangehouden. Agenten hadden de man gevorderd te vertrekken waaraan hij geen gehoor gaf. In plaats daarvan beledigde hij de agenten.

Een 16 jarige jongen vond het tegen 04.00 uur nodig agenten op de Heuvelring te beledigen nadat ook hij gevorderd was te vertrekken. Na zijn aanhouding pleegde hij verzet. Op dezelfde locatie werd een half uur eerder een 26 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden voor hetzelfde feit.

Beknopte opsomming aanhoudingen zaterdag op zondag:

Zondagmorgen tegen 01.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een 17 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor bedreiging. De jongen was na onenigheid in een horecagelegenheid de zaak uitgezet. Buiten trok hij een mes en zwaaide daarmee richting portiers. Gealarmeerde agenten namen de jongen mee. Zijn ouders werden in kennis gesteld.

Op dezelfde locatie hebben agenten kort na 02.00 uur een 17 jarige jongen uit Boxtel en diens 19 jarige broer uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. Het tweetal had in een horecagelegenheid ruzie gekregen met andere bezoekers. Buiten de zaak zette het conflict voort waarna er een vechtpartij ontstond. De broers sloegen enkele betrokken. Een 16 jarige Tilburger liep daarbij lichte verwondingen op.

Op de Heuvel hebben agenten om 02.45 uur een 40 jarige Tilburger en een 23 jarige Oisterwijker aangehouden voor mishandeling. Het tweetal had op straat onenigheid met elkaar wat uitliep op een handgemeen. Beiden deelden forse klappen uit. Agenten scheidden de mannen waarna beiden werden aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Rond 02.30 uur werden er op de Heuvel drie personen aangehouden voor wildplassen, belediging en/of niet voldoen aan bevel of vordering. Toen agenten een 30 jarige Tilburger wilde bekeuren ontstond er een conflict. De verdachte werd bijgestaan door twee Tilburgse vrienden van 30 en 36 jaar. Nadat de agenten een van de verdachten aanhield probeerden de andere twee hun vriend te ontzetten. Gevolg hiervan was dat alle drie de mannen aangehouden werden.

Kijkje in de keuken tijden de Police Experienceday

BREDA Het cluster werving en selectie van de politie Midden en West Brabant organiseerde zaterdag, 28 oktober, voor de vijfde keer de Police Experienceday. Ruim 150 geïnteresseerden kregen de gelegenheid een kijkje in de keuken te komen nemen van de organisatie. De doelstelling van deze activiteitendag was het informeren van potentiële kandidaten voor een passende functie. Informeren betekent onder andere het creëren van meer inzicht in de taken, de belevingswereld en verantwoordelijkheden van de politiemedewerker. Politie Midden en West Brabant heeft in 2007 honderd vacatures vacant.

Rond 08.30 uur verzamelden zich, op het verzamelkantoor Mijkenbroek te Breda, ruim 150 kandidaten. Deze geïnteresseerden, voornamelijk VMBO studenten werden bij binnenkomst in groepen verdeeld waarna ze langs diverse workshops op een interactieve en informatieve manier in de huid konden kruipen van een agent. In totaal zorgden 40 politiemedewerkers ervoor dat de club een zo objectief mogelijk beeld kreeg van het werk bij de politie. De deelnemers kwamen, tijdens de workshops, in aanraking met verschillende facetten uit het brede taakveld van de politie en hadden daarbij hun persoonlijke beleving.

Omdat er, ten opzichte van voorgaande jaren, een ophoging is in vacatures, verwijst de politie Midden en West Brabant voor meer informatie naar de site www.politiemwb.nl.

Fietsendief bekend schuld

OISTERWIJK Agenten hebben zaterdagmiddag om 13.15 uur op de Terburghtweg een 22 jarige Oisterwijker aangehouden voor diefstal fiets. De man had tijdens de vroege ochtend in een horecagelegenheid op de lind een spelletje dart gespeeld met een 21 jarige Oisterwijker. Kort nadat de verdachte het etablissement verlaten had, ging ook de 21 jarige man. Buiten zag hij dat zijn fiets weggenomen was. Een onderzoek wees uit dat de fiets weggenomen was door zijn dartmaat . De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af en verklaarde in een dronken bui gehandeld te hebben.

Dronken bestuurster betrokken bij aanrijding

GOIRLE Agenten hebben vanmorgen, rond 00.45 uur, op de Tilburgseweg een 39 jarige automobiliste uit Goirle aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw was kort daarvoor betrokken bij een aanrijding. Toen ze via de Tilburgseweg rechtsaf de Haestrechtstraat in wilde rijden kwam ze in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 25 jarige plaatsgenoot. Deze bestuurster reed via het trottoir de weg op. Op het bureau werd van de 39 jarige een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de vrouw 565 Ug/l alcohol in haar bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal mocht zij vertrekken.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 02.00 uur in de Dolomietenlaan een 47 jarige Tilburger aangehouden voor huisvredebreuk. De man bevond zich in de woning van een 33 jarige vrouw. Tussen het tweetal was een woordenwisseling ontstaan wat ontaardde in een conflict. In bijzijn van de agenten vroeg de vrouw de man te vertrekken. Aan het verzoek en de vordering van de agenten werd niet voldaan, waarna hij aangehouden werd. De man verzette zich daarbij hevig waardoor de agenten genoodzaakt waren passend geweld toe te passen. Nadat de politie de man onder controle had klaagde hij over een pijnlijke arm. Voor onderzoek werd de verdachte overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Auteur: Desiree Brabers