Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29-10-06)

OOSTERHOUT NB, 29 oktober 2006

Politie houdt 9 bestuurders aan na alcoholcontrole

OOSTERHOUT Agenten hebben vrijdagavond 27 oktober een controle ingesteld op verschillende locaties in het centrum van Oosterhout waarbij de nadruk lag op het rijden onder invloed en het fietsen zonder de juiste verlichting. Het doel van deze controle is de veiligheid in het verkeer te verhogen. Zo werden er bestuurders gecontroleerd op de Keiweg, Leijsenhoek en de Torenstraat.

In totaal werd er van 119 automobilisten op straat een indicatieve blaastest afgenomen. De indicatie bleek bij 9 automobilisten positief te zijn. Na onderzoek op het bureau waarbij gebruik gemaakt werd van een ademanalyseapparaat kregen 7 bestuurders een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Hiervan was bij twee bestuurders de uitgeademde lucht dusdanig hoog dat ze hun rijbewijs in moesten leveren.

De politie schreef 34 bekeuringen uit waarvan 30 voor het niet voeren van de juiste verlichting. De overige verbalen waren voor fout parkeerders en bromfietsbestuurders die de helm niet droegen.

Politie houdt drugscontrole

GEERTRUIDENBERG / DRIMMELEN Politiemedewerkers van het politieteam hebben vrijdagavond en nacht in de gehele gemeente een controle ingesteld waarbij de nadruk lag op het bezit en/of gebruik van drugs. De doelstelling van de actie was het repressief optreden tegen druggebruikers en dealers. Er werden drie personen aangehouden en 25 bekeuringen uitgeschreven.

Vrijdagavond om 18.15 werd in de Adellaan een 63 jarige automobilist uit Made aangehouden
voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 345 Ug/l in zijn bloed had. Rond de klok van 21.00 uur werd op de Centraleweg een 17 jarige jongen, afkomstig uit Drimmelen aangehouden, omdat hij een bromfiets onder invloed van alcohol bestuurde. Op het bureau blies de jongen 390 Ug/l. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt.

De derde aangehouden verdachte, een 23 jarige man uit Geertruidenberg, had tijdens de controle in de Beatrixlaan te Raamsdonksveer, 20 gripzakjes bij zich waarvan de inhoud bestond uit hennep, vermoedelijk cocaïne/speed en pillen. Ook troffen agenten in zijn auto een doos aan met daarin hennep. Tijdens een onderzoek in zijn woning werd een kilo wit poeder, vermoedelijk versnijdingsmiddel, drugsgerelateerde attributen, een hoeveelheid hennetoppen en een flesje met vloeistof vermoedelijk GHB, in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, drinken van alcoholische drank op verboden plaatsen, bezit van een vlindermes, het afsteken en in bezit hebben van illegaal vuurwerk, het rijden zonder helm en baldadigheid. Ook kregen 7 passanten een verbaal conform de Algemene Plaatselijke Verordening Drimmelen voor het gebruik of bezit van soft- cq harddrugs.

Kijkje in de keuken tijden de Police Experienceday

BREDA Het cluster werving en selectie van de politie Midden en West Brabant organiseerde zaterdag, 28 oktober, voor de vijfde keer de Police Experienceday. Ruim 150 geïnteresseerden kregen de gelegenheid een kijkje in de keuken te komen nemen van de organisatie. De doelstelling van deze activiteitendag was het informeren van potentiële kandidaten voor een passende functie. Informeren betekent onder andere het creëren van meer inzicht in de taken, de belevingswereld en verantwoordelijkheden van de politiemedewerker. Politie Midden en West Brabant heeft in 2007 honderd vacatures vacant.

Rond 08.30 uur verzamelden zich, op het verzamelkantoor Mijkenbroek te Breda, ruim 150 kandidaten. Deze geïnteresseerden, voornamelijk VMBO studenten werden bij binnenkomst in groepen verdeeld waarna ze langs diverse workshops op een interactieve en informatieve manier in de huid konden kruipen van een agent. In totaal zorgden 40 politiemedewerkers ervoor dat de club een zo objectief mogelijk beeld kreeg van het werk bij de politie. De deelnemers kwamen, tijdens de workshops, in aanraking met verschillende facetten uit het brede taakveld van de politie en hadden daarbij hun persoonlijke beleving.

Omdat er, ten opzichte van voorgaande jaren, een ophoging is in vacatures, verwijst de politie Midden en West Brabant voor meer informatie naar de site www.politiemwb.nl.

Verkeersongeval met letsel

WAALWIJK Vrijdagavond vond er op de kruising Groen van Prinstererlaan en Mr. Goeman Borgesiusstraat een verkeersongeval met letsel plaats, waarbij een 68 jarige inwoonster uit Waalwijk gewond raakte. Een 19 jarige Waalwijkse automobiliste reed vanuit de Groen van Prinsterlaan linksaf de Mr. Goeman Borgesiusstraat in en zag daarbij het 68 jarige slachtoffer, die op haar fiets reed, over het hoofd. Tussen beide partijen ontstond een aanrijding bij het slachtoffer ten val kwam. Met onbekend letsel werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

SPRANG-CAPELLE De politie heeft zaterdagmiddag, rond 17.15 uur, in de Raadhuisstraat een 51 jarige inwoner uit Srang-Capelle aangehouden voor verboden wapenbezit.
Een passant vertelde tegen surveillerende agenten dat een man zich in een bloemenzaak in de Raadhuisstraat erg vervelend gedroeg. Hierop gingen de agenten poolshoogte nemen en troffen de man aan. De auto van de verdachte stond geparkeerd voor de zaak terwijl hij onder invloed van alcohol te verkeerde. De man vertelde de agenten dat hij een bloemstuk wilde kopen voor zijn overleden vrouw. Onderzoek wees uit dat zijn partner niet overleden was. Tijdens het uitschrijven van een rijverbod troffen de agenten in de auto van de man een aantal messen aan. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in. De messen zijn in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden voor bedreiging

SLEEUWIJK In de Esdoornlaan hebben agenten vanmorgen, tegen 02.00 uur, twee mannen van 18 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Werkendam aangehouden voor bedreiging. De mannen hadden een 40 jarige portier van een horecagelegenheid bedreigd, nadat ze beiden verwijderd waren uit het etablissement. Gealarmeerde agenten stelden in de omgeving een onderzoek in en trof het tweetal tussen geparkeerd staande autos aan. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Wildplasser aangehouden

OOSTERHOUT Agenten hebben vanmorgen om 02.15 uur, in de Klappeijstraat een 29 jarige man uit Drimmelen aangehouden voor wildplassen. Agenten troffen de man aan al urinerend tegen een politievoertuig. Een vriend van de verdachte, een 29 jarige man, afkomstig uit Geertruidenberg, was het niet eens met de aanhouding. Hij liet dit merken door een agent te beledigen. Ook hij mocht met de agenten mee. Op het bureau werd van beide mannen een verklaring opgenomen. Voorzien van een proces verbaal mochten ze vertrekken.

Glaasje op, laat je.

MADE Op de Tuinbouwweg controleerden agenten vanmorgen, rond de klok van 02.45 uur, een 21 jarige automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau werd van hem een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij 340 Ug/l in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod en een proces verbaal, mocht hij vertrekken.

Minderjarige aangehouden voor baldadigheid

OOSTERHOUT Vanmorgen, tegen 10.00 uur, hoorde een 28 jarige bewoner van de Liedekerkstraat gestommel op dak. Toen hij een onderzoek instelde zag hij twee knapen lopen over het dak. Nadat hij het tweetal sommeerde van het dak te komen, gaven ze daar gehoor aan. Beneden lukte het de melder een van de knapen in zijn kraag te pakken. Dit betrof een 16 jarige jongen uit Oosterhout. Gealarmeerde agenten namen de jongen over en brachten hem naar het bureau. Daar verklaarde hij dat hij samen met zijn vriend aan het free runnen was, wat hij omschreef als daken rennen. Ook zijn vriend meldde zich even later op het politiebureau. Nadat van beiden een verklaring was opgenomen mochten ze vertrekken.

Politie waarschuwt voor kinderlokker

SPRANG-CAPELLE De politie waarschuwt voor een kinderlokker die zaterdagmiddag een 10 jarig meisje uit Kaatsheuvel probeerde mee te lokken. Het meisje fietste, na een bezoek aan een vriendin, weg over de Dijkstraat te Sprang-Capelle. Ter hoogte van het speeltuintje keek ze om en zag enkele meters achter haar een onbekende man fietsen. De man riep haar toe en vroeg of ze met hem mee wilde gaan naar zijn auto, waar hij snoep en ijs in had liggen. Het kind schrok hiervan en fietste hard weg in de richting van de kruising met de Bevrijdingsweg. De man die haar bleef volgen kon door het verkeersaanbod niet gelijktijdig het kruispunt met haar overteken. In de Sprangestraat lukte het het meisje de man kwijt te rijden. Het meisje omschrijft de man, als een blanke man met een breed postuur. Zijn lengte schat ze op ongeveer 1.70 meter en is tussen de 40 a 50 jaar. De man was gekleed in een bruine jas, wit shirt en een zwarte broek.

Auteur: Desiree Brabers