Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 28 en 29 oktober

BERGEN OP ZOOM, 29 oktober 2006

Explosief uit graafmachine verwijderd

WOUW: Bij werkzaamheden aan het spoor tussen Roosendaal en Wouw is zaterdagavond rond 21.00 uur een explosief opgegraven en vastgeraakt in de goot van een graafmachinetrein. Nadat de machine was vastgelopen hebben verschillende mensen hardhandig geprobeerd om het explosief te verwijderen. De politie kwam onder andere met een bomteamleider ter plaatse om de situatie in te schatten. Het explosief bleek een zogenaamde Brisantgranaat te zijn, een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. De omgeving, Hollewegje, Bulkenaarsestraat en Oostlaarsestraat, is direct afgezet voor overig verkeer. De Explosieven- en Opruimingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht, uit Gilze Rijen, heeft ter plaatse de situatie geanalyseerd om de beste optie uit te kunnen voeren. Dit was niet geheel zonder risico, zodat er ook een voorwaarschuwing is uitgegaan naar de brandweer en GGD. Het is de medewerkers van de EOD ver na middernacht gelukt om het explosief uit de goot te trekken door met een hydraulische krik de goot uit elkaar te drukken en een staalkabel om het explosief te bevestigen. Deze kabel is 50 meter verder aan de spoorlijn bevestigd. Vervolgens is de trein met daarop de graafmachine, langzaam achteruit gereden. Hierna kwam het zwaar beschadigde explosief uit de goot. Alle genomen maatregelen zijn vervolgens opgeheven. Het werk aan het spoor is voor onbepaalde tijd stilgelegd om eerst een risicoanalyse op te laten maken. De Explosieven -en Opruimingsdienst heeft de brisantgranaat meegenomen en zorgt voor de demolutie.

Ongeval met beknelling op N259

STEENBERGEN: Vrijdagnacht rond 00.30 uur zijn drie personen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N259. De auto was aan de rechterzijde van de weg geraakt, vermoedelijk na een inhaalmanoeuvre. Een toevallig passerende huisarts verleende eerste hulp. Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. De bestuurder, een 19-jarige man uit Steenbergen zat bekneld. Nadat hij werd bevrijd is hij met een gebroken been en pols naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de twee inzittenden, twee meisjes van 15 jaar uit Halsteren en Lepelstraat, zijn met pijn aan hun nek en hoofd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De auto raakte total loss.

Bestuurder bekneld na eenzijdige botsing

STEENBERGEN: Zaterdagnacht is een 30-jarige Poolse bestuurder in zijn gezicht gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een muur tot stilstand was gekomen. Hij zat korte tijd bekneld in het voertuig. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Na behandeling in het ziekenhuis is de man aangehouden voor rijden onder invloed.

Dronken bestuurder verzint smoes na ongeval

STEENBERGEN: Op de Afgeslechtedijk werd zondagochtend rond 06.00 uur een 30-jarige Poolse man aangetroffen met verwondingen in zijn gezicht. Hij bleek een auto-ongeluk te hebben gehad. Hij verklaarde in eerste instantie dat hij zijn vriend kwijt was, maar bekende later dat hij zelf de bestuurder was geweest. De man werd na behandeling van zijn verwondingen aangehouden in het ziekenhuis voor het rijden onder invloed.

Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder in

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Rooseveltlaan werd rond 21.15 uur een 67-jarige man aangehouden. Op de Erasmuslaan werd om 22.25 uur een 62-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij weigerde alle medewerking. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces verbaal.

Politie onderzoekt mishandeling

HOOGERHEIDE: Een 17-jarige jongen uit Hoogerheide heeft aangifte gedaan van mishandeling door twee onbekende verdachten. Hij stond op de Raadhuisstraat in de buurt van een café met wat bekenden te praten toen er twee onbekende jonge mannen zich in het gesprek moeiden. Geheel onverwacht kreeg het slachtoffer hierbij een gebalde vuist tegen zijn hoofd. Een jongen uit de groep die hem te hulp kwam kreeg de volle laag van de tweede dader. Ook toen de slachtoffers al op de grond lagen werden ze nog geslagen en geschopt. De overige jongelui waren er vandoor gegaan toen de vechtpartij begon. De twee daders zijn in een auto gestapt en weggereden. De politie onderzoekt de mishandeling.

Politie onderzoekt poging tot beroving

HUIJBERGEN: Een 22-jarige man heeft aangifte gedaan van een poging tot beroving. Hij was in de Bergsestraat aangesproken door twee jongemannen op de fiets die tegen hem zeiden zijn geld af te geven. Toen het slachtoffer daar niet op in wilde gaan werd er gedreigd met een mes. Na een korte schermutseling kon het slachtoffer wegkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt bestuurder aan met drugs in auto

OUD GASTEL: De politie heeft zaterdagavond rond 23.40 uur bij een controle van een auto op de Julianastraat hard- en softdrugs aangetroffen in de auto. De 21-jarige bestuurder uit Kruisland is aangehouden voor het bezit van verdovende middelen

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

RUCPHEN: De politie kreeg een melding van buurtbewoners dat een man zijn vriendin op straat zou hebben mishandeld. De 41-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn vriendin heeft aangifte gedaan.

Politie houdt vechtersbazen aan

ROOSENDAAL: Zaterdagnacht werden rond 02.27 uur twee vechtersbazen aangehouden op het Tongerloplein. De 17-jarige jongeman uit Rucphen en de 18-jarige man uit Roosendaal verklaarden bevriend te zijn, maar nu een ruzie te hebben willen uitvechten. Toen de politie er bij kwam was de rust snel weergekeerd. Beide heren kregen een mini-proces verbaal.

Man aangehouden na schop in het gezicht

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagnacht rond 01.20 uur een 21-jarige man aangehouden nadat hij een 17-jarige plaatsgenoot uit Roosendaal in zijn gezicht zou hebben getrapt. Hij verklaarde dat hij dit zou hebben gedaan nadat hij zonder reden door het slachtoffer in zijn gezicht was geslagen. Het slachtoffer kwam na zijn uithaal op de grond terecht waarna de verdachte tegen zijn hoofd schopte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachten aan met twee kilo drugs

ROOSENDAAL: Zaterdagavond heeft de politie op de Hofstraat een 23-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Keulen, aangehouden. De man had net een boodschappentas van iemand gekregen en legde die in zijn auto. Hier bleek 1 kilo hash en 1 kilo hennep in te zitten. De vrouw was inzittende van de auto en is ook mee naar het bureau genomen voor nader verhoor.

Jongen beroofd van mobieltje

ROOSENDAAL: Op de Parklaan werd zaterdagnacht rond 02.30 uur (zomertijd) een 16-jarige jongen uit Stampersgat gedwongen om zijn mobiele telefoon af te geven. De daders waren met een groep van zes personen en kwamen van de rotonde aanlopen. Ze pakten het slachtoffer vast en sloegen hem tegen zijn hoofd terwijl zij om zijn mobiel en geld vroegen. Nadat hij zijn mobiel had gegeven mocht de jongen op zijn fiets vertrekken. De politie onderzoekt de beroving.

Auteur: Manon Erkens