Politie Zeeland


---

O-2863-2006 Bijna aangehouden.
Een van de bewoners van een woning aan de Paasdijkweg in Poortvliet ging vannacht even naar het toilet.
De aandacht werd gewekt door een vreemd geluid dat van buiten kwam. De andere bewoners werden gewekt en men ging naar buiten. Daar troffen de bewoners een man die, vermoedelijk, benzine uit hun auto aan het stelen was. De politie is gebeld en, door de bewoners, werd geprobeerd om de verdachte ter plaatse te houden tot de politie er was. Dit lukte niet, want de man nam een spurt en ging er in zijn eigen auto vandoor. Door de bewoners werd het kenteken van de auto genoteerd en door hen werden ruitjes van de auto ingeslagen tijdens het wegrijden van de verdachte. De politie doet onderzoek naar deze (poging) diefstal.


W-2864-2006 Dronken automobilist rijdt met verlopen rijbewijs
Omstreeks 05.00 uur vannacht is, op de Domburgseweg in Oostkapelle, een 30-jarige man uit Spijkenisse betrapt op het rijden onder invloed.
Uit de blaastest die de man moest ondergaan bleek dat hij bijna twee keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van drie uur. Toen hem naar zijn rijbewijs gevraagd werd bleek dit sinds september 2006 verlopen te zijn. Hij beging dus, terwijl hij er zelf wel van wist, twee overtredingen. Voor beide gevallen krijgt hij een proces-verbaal.


W-2865-2006 Vlissinger heeft gehele weg nodig
Omstreeks 01.10 uur vannacht kwam er een melding bij de Zeeuwse politie binnen dat er een automobilist op de Paul Krugerstraat in Vlissingen reed, die de gehele weg nodig had om "veilig" te kunnen rijden.
Zeer waarschijnlijk zou de persoon onder invloed verkeren, dus surveillerende agenten gingen een kijkje nemen in de Paul Krugerstraat. In de Pioenlaan in Vlissingen werd de personenauto, leeg, aangetroffen. Voor een woning lag een 61-jarige man die behoorlijk onder invloed van alcohol was. Hij verklaarde meteen tegen de agenten dat hij in de auto gereden had. Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij bijna vijf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man heeft een verklaring afgelegd en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg de man een dagvaarding mee naar huis. Door de agenten is de man keurig weer thuis gebracht.


Z-2866-2006 Treffers bij alcoholcontrole Sluis
Vannacht werd, tussen 21.00 en 00.00 uur, een alcoholcontrole gehouden in Sluis.
In totaal werden 113 blaastesten afgenomen van evenzoveel bestuurders. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij net teveel gedronken had, ook werd een bekeuring uitgeschreven voor het ontbreken van een linkerbuitenspiegel. Omstreeks 22.15 uur betrapten de agenten een man uit de gemeente Sluis, op de Sint Annastraat in Sluis. Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat de 40-jarige man ruim twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Toen de man werd overgebracht naar het politiebureau bleek dit keer niet een incident te zijn. De man was al zeven keer eerder betrapt op het rijden onder invloed. Ook reed hij in zijn auto, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Deze overtreding had hij ook al drie keer eerder begaan, dus nu werd het tijd om andere maatregelen te nemen. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten de auto waar de man in reed in beslag te nemen, zodat hij (in ieder geval niet met deze auto) niet nog meer overtredingen kon begaan. Binnenkort mag deze mijnheer zich voor een rechter verantwoorden.
Ook op de Sint Annastraat in Sluis, werd omstreeks 23.25 uur, een dronken automobilist betrapt. Deze 34-jarige Fransman uit Saint Martin de Crau had, zo bleek uit de blaastest, bijna vier keer zoveel gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een dagvaarding mee, maar zijn rijbewijs niet meer.

---- --