Persbericht

Jan Joris Verheul kampioen in BenQ-Siemens BMW 130i Cup

Zandvoort, 29 oktober 2006. Het kampioenschap van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup kende een spannende ontknoping. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort viel de beslissing pas in de laatste race. Uiteindelijk ging de titel naar Jan Joris Verheul. Hij begon als klassementsaanvoerder aan het laatste raceweekeinde; een zege en een tweede plaats waren uiteindelijk meer dan genoeg om het kampioenschap veilig te stellen.

Jan Joris Verheul 161 punten, Ricardo van der Ende 154 punten. Dat was de uitgangspositie voorafgaande aan de laatste twee races van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup. Tijdens de kwalificatietraining, bepalend voor de startopstelling van de eerste race, deden de twee niets voor elkaar onder. Verheul reed de tweede tijd, 0.009 seconde sneller dan derde man Van der Ende!
Bij de start van de eerste race kwam Tim Coronel niet goed weg vanaf pole position. Verheul profiteerde en nam de koppositie in, voor Van der Ende. Ricardo was iets sneller dan Jan Joris, de beide titelkandidaten reden diverse keren naast elkaar. Van der Ende zag desondanks geen kans om zijn tegenstander te passeren. Op de finishlijn bedroeg het verschil 0,120 seconde! "Ik reed achteraf gezien met de verkeerde bandenspanning, daardoor had ik last van wegliggingsproblemen", aldus Verheul. "Mede daardoor vloog ik een keer bijna van de baan bij het uitkomen van het Scheivlak. Het was een fantastische race, waarin ik heel veel in mijn spiegels heb gekeken." Ricardo was ook goed te spreken over zijn wedstrijd. "Ik heb het erg naar mijn zin gehad, ondanks dat ik niet heb gewonnen." Tim Coronel stelde de derde plek veilig.

In de tweede race mocht Ricardo van der Ende vanaf pole position vertrekken, met naast zich Jan Joris Verheul. Het duo reed enkele ronden in deze volgorde, tot Tim Coronel kans zag om Verheul te passeren. Jan Joris viel weer enkele ronden later een paar plaatsen terug na een kleine aanrijding. Op dat moment werd het spannend; koploper Van der Ende leek zijn puntenachterstand alsnog goed te gaan maken. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn voor Ricardo. Hij kreeg een tijdstraf vanwege een aanrijding met Tim Coronel tijdens een duel om de leiding, zodoende werd hij uiteindelijk als elfde geklasseerd. Bas Schothorst vocht zich vanaf de vierde startplek naar de overwinning, voor de kersverse kampioen Jan Joris Verheul en derde man Allard Kalff. Verheul kreeg het niet cadeau. "In de slotfase kreeg ik het nog benauwd. Ik lag op de zesde plek, terwijl Ricardo om de zege vocht. Ik kon mij gelukkig weer naar voren vechten en zo de strijd in mijn voordeel beslissen." Bas Schothorst was vanzelfsprekend erg blij met zijn tweede seizoenszege.

"Ik had last van wegliggingsproblemen. Ik kon het tempo van de kop in het begin niet volgen, maar door alle gebeurtenissen voor in het veld kon ik toch winnen."

Uitslag:

Race 1: 1. Jan Joris Verheul (Dordrecht), 12 ronden in 23:51.062; 2. Ricardo van der Ende (Poeldijk), op 0.120;

3. Tim Coronel (Huizen), op 3.885; 4. Bas Schothorst (Amsterdam), op 4.439; 5. Cor Euser (Herpen), op 9.508;

6. Allard Kalff (Zandvoort), op 9.954.

Race 2: 1. Bas Schothorst, 12 ronden in 24:03.862; 2. Jan Joris Verheul, op 0.289; 3. Allard Kalff, op 1.735;

4. Michael Bleekemolen (Aerdenhout), op 2.076; 5. Rory Bertram (Loosdrecht), op 2.835; 6. Patrick Dirks (Heemstede), op 4.633. Eindstand: 1. Verheul 198; 2. Van der Ende 179; 3. Coronel 139; 4. Cor Euser (Herpen) 112; 5. Schothorst 108; 6. Bertram 99.

Kijk voor nadere informatie op www.circuit-zandvoort.nl en op www.bmw130icup.nl.
---