Ingezonden persbericht


Pechduivel achtervolgt Nick de Bruijn in seizoensfinale op Hockenheimring
---

HOCKENHEIM, 29 OKTOBER 2006 - Nick de Bruijn heeft dit weekend karakter getoond door zich in de laatste twee races van het Formule BMW Deutschland seizoen keer op keer terug te vechten na verschillende tegenslagen. Ondanks zijn gedrevenheid en bloedstollende inhaalraces, kon de jonge inwoner van Vlaardingen niet verhinderen dat zijn Duitse concurrent, en tevens regerend wereldkampioen Formule BMW, Marco Holzer met de derde plaats in het eindklassement aan de haal ging.

De Formule BMW is wereldwijd de toonaangevende instapklasse voor jong autosporttalent in formulewagens. Coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en recent Nico Rosberg hebben via de Formule BMW de weg naar de Formule 1 gevonden. In 2006 wordt de serie zowel in Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Azië verreden. Na een indrukwekkend debuutseizoen vorig jaar, mag Nick de Bruijn zich ook in 2006 'Formule BMW Junior' noemen, wat inhoud dat BMW hem zal steunen op zowel educatief gebied als 'driver coaching'.

VRIJE TRAINING EN KWALIFICATIE
Net als tijdens de voorgaande raceweekends om het Formule BMW Deutschland kampioenschap komt De Bruijn ook goed uit de startblokken op de Hockenheimring. In de vrije training op vrijdagochtend meld De Bruijn zich gemakkelijk vooraan, wat veelbelovend is voor de kwalificatie 's middags. Daar heeft de Josef Kaufmann Racing coureur echter niet het geluk aan zijn zijde. Omdat er een rijder vlak voor hem van de baan spint en onverwachts weer terug op het asfalt komt, rijdt De Bruijn schade aan zijn voorvleugel en voorwielophanging. Vooral dit laatste euvel blijkt lastig te verhelpen in een kort tijdsbestek, waardoor De Bruijn zijn kwalificatie moet voortzetten met een verbogen spoorstang. De inwoner uit Vlaardingen sluit de dubbele sessie dan ook af op een respectievelijke 10e en 11e positie voor de races zaterdag en zondag.

NICK DE BRUIJN: "Dit is niet bepaald de goede start van het weekend zoals ik het voor ogen had. Morgen en zondag wordt dus gewoon keihard werken om me naar voren te vechten. Doel is om mijn derde plaats in het kampioenschap te behouden, dus van mij kan je vuurwerk verwachten in de races!"

RACE 01 + 02
Op een nog half natte baan geeft De Bruijn zijn aspiraties kracht bij door bij de start van de eerste race een serie snelle openingsronden te rijden die hem al snel op P6 brengen. Hongerig naar meer succes, vergaloppeert De Bruijn zich echter halverwege de race wanneer hij op een nat stuk van de baan de controle over zijn wagen verliest en na een spin achteraan moet aansluiten. Met een weergaloze inhaalrace weet De Bruijn zich toch sterk terug te knokken. Bij het vallen van de vlag in de elfde ronde wordt de enige Nederlander in dit kampioenschap uiteindelijk als dertiende geklasseerd.

Ook op zondag mag het klaarblijkelijk niet zo zijn voor een tot het bot gemotiveerde De Bruijn. Een sterke start brengt hem twee posities winst, maar nog voordat de helft van de race verreden is, wordt De Bruijn door een andere rijder in de rondte geduwd. De pechvogel zet nog één keer flink aan en vecht zijn weg weliswaar terug tot aan de elfde positie aan de finish, maar verliest toch de derde plaats in het kampioenschap omdat zijn directe concurrenten in de titelstrijd voor hem eindigen. Met 120 kampioenschappunten achter zijn naam, sluit De Bruijn zijn tweede Formule BMW seizoen af op de vijfde positie in het algemeen klassement.

NICK DE BRUIJN: "Een vervelend eind aan een competitief seizoen. Nadat we begin dit jaar na een aantal races de problemen uit mijn auto hadden gehaald, was ik 'the man to beat', maar nu zijn we toch nog weggezakt. Balen, maar ik kan met opgeheven hoofd het circuit verlaten, want ik heb echt mijn uiterste best gedaan. Ik ga me nu verheugen op het Formule BMW wereldkampioenschap eind volgende maand in Valencia. Hopelijk heb ik dan beter nieuws te melden!"

UITSLAG RACE 17 HOCKENHEIMRING - ZATERDAG 28 OKTOBER 2006


01. Martin Ragginger (AUT), Eifelland Racing, 19:46.804
02. Marco Holzer (GER), AM-Holzer, + 00.480s

03. Mika Mäki (FIN), Eifelland Racing, + 00.798s 13. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 28.980s

UITSLAG RACE 18 HOCKENHEIMRING - ZONDAG 29 OKTOBER 2006


01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 22:58.508
02. Martin Ragginger (AUT), Eifelland Racing, + 01.599s
03. Marco Holzer (GER), AM-Holzer, + 03.165s
11. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, + 48.902s

EINDSTAND FORMULE BMW DEUTSCHLAND KAMPIOENSCHAP 2006:


01. Christian Vietoris (GER), Josef Kaufmann Racing, 277 punten
02. Mika Mäki (FIN), Eifelland Racing, 182 punten
03. Marco Holzer (GER), AM-Holzer, 129 punten
05. NICK DE BRUIJN (NED), JOSEF KAUFMANN RACING, 120 PUNTEN

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com), of een bezoek brengen aan www.nickdebruijn.com.

© 2002 - 2006 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl