2e persbericht van zondag 29 oktober 2006

Eindhoven, 29-10-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven / Helmond: Verdachte van huiselijk geweld aangehouden

In een horecagelegenheid aan het Binderseind in Helmond is zaterdag rond 19.45 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 50-jarige vrouw eerder die middag. Dit gebeurde in hun woning in het Eindhovense stadsdeel Gestel. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielen ruit horecagelegenheid

Op het Stratumseind is zondag rond 1.30 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het inslaan van een ruit van een horecagelegenheid aan het Stratumseind. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

In zijn woning in Gestel is zondag rond 12.50 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 38-jarige Eindhovenaar. Dit zou zondag rond 12.15 uur gebeurd zijn op de Johan van der Waalsweg. Het slachtoffer werd op zijn hoofd geslagen waardoor hij viel. Vervolgens werd hij nog een aantal keren geslagen. De man liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op, waaraan hij zich in het ziekenhuis zal laten behandelen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Tongelresestraat is tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 10.30 uur een grijze Hyundai Tucson met het kenteken 15-SP-JN gestolen.

Helmond: Twee mannen aangehouden na mishandeling

Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse zijn zondag rond 15.40 uur twee mannen uit Helmond van 22 en 23 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 38-jarige man uit Helmond op de Veestraat eerder die middag. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer werd in zijn gezicht gespuugd, geslagen en bij zijn T-shirt gegrepen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Getuigen van zinloos geweld gezocht

Op de Azalealaan is vrijdagavond tussen 21.30 en 21.45 uur een
26-jarige man uit Helmond zonder enige aanleiding mishandeld door drie personen. De man fietste over de eerdergenoemde straat toen hij plotseling door een man met een nog onbekend voorwerp werd geslagen. De man viel op de grond. Vervolgens werd hij nog geschopt. Het slachtoffer wist naar huis te vluchten. De ambulance kwam ter plaatse en heeft eerste hulp verleend. Vervolgens is de man in het ziekenhuis verder aan zijn verwondingen behandeld. De man liep verwondingen aan zijn kin en ribben op. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat met dit zinloos geweld in verband kan worden gebracht. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Helmond Centrum via 0900-8844.

Aarle Rixtel: Verdachte aangehouden na mishandeling

Op de Schoolstraat is zondag rond 4.00 uur een 27-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een
16-jarige jongen uit Rotterdam eerder die nacht. Het slachtoffer werd op de Schoolstraat aangetroffen en door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een gebroken kaak te hebben. Ook werd een 23-jarige vrouw uit Aarle Rixtel aangehouden. Zij wordt verdacht van het proberen te verhinderen van de aanhouding van de 27-jarige verdachte. De vrouw is gehoord op het politiebureau en mocht daarna naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij ook naar huis. Tegen beiden wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachte van openlijke geweldpleging aangehouden

Op de Kerkstraat is zondag rond 4.15 uur een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging kort voor zijn aanhouding. Een 19-jarige man uit Deurne werd eerder die nacht door drie jongens diverse keren geslagen en geschopt zonder dat daar enige aanleiding toe was. Dit gebeurde op de Kerkstraat toen het slachtoffer met een vriend en een vriendin aan het praten was. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Deurne: Politie houdt verdachte van diefstal fiets aan

Op de Berkmortel is zondag rond 2.50 uur een 18-jarige man uit Asten aangehouden. De politie zag de verdachte fietsen met een damesfiets op zijn schouders. Bij controle kon de verdachte geen duidelijke verklaring geven over de herkomst van fiets. Verder onderzoek wees uit dat de fiets eerder die nacht werd gestolen vanaf de Blasiusstraat. De man is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Aanhouding na huiselijk geweld

In de straat waar zijn 36-jarige vriendin woont is zondag rond 5.00 uur een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding zijn vriendin in haar woning in Geldrop hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek vastgezet.

Handel: Aanhoudingen na zwaaien met zwaard

Op een parkeerplaats aan de Handelseweg zijn zondag rond 3.20 uur twee mannen uit Maaseik van 29 en 20 jaar aangehouden. Eén van hen stond met een zwaard te zwaaien op de parkeerplaats van een horecagelegenheid en de ander met het omhulsel ervan. Beide mannen werden door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. Het zwaard is in beslag genomen. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Handel: Motor en quad gestolen

Vanaf een terrein aan de Fuik is zondag tussen 8.30 en 9.30 uur een oranje KTM 525 EXC met het kenteken E-NB8 gestolen. Vanaf een aanhanger op hetzelfde terrein werd zondag tussen 12.00 en 13.00 uur een gele quad van het merk Barossa, type AAM 170 gestolen. Het kenteken van de quad is 65-PL-PS.

Heusden: Automobilist zwaar gewond bij aanrijding

Op de Gezandebaan is zaterdag rond 16.30 uur een 20-jarige automobilist uit Asten door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloren. Hij botste tegen een boom in de berm, schoot vervolgens weer de weg op en botste aan de overkant van de weg tegen een geparkeerde auto. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Liessel: Dronken automobilist belandt met auto in sloot

Op het Zand is zondag rond 00.30 uur een 31-jarige automobilist uit Liessel de controle over zijn voertuig verloren en in een sloot terechtgekomen. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,50 gemeten. Zijn rijbewijs moest hij inleveren bij de politie. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Vrouw komt met auto in sloot terecht

Op de A58 onder Oirschot is zondag net na middernacht een 27-jarige automobiliste uit Eindhoven door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig verloren. De vrouw kwam in de berm terecht met haar auto en belandde vervolgens in een sloot. Zij is ter observatie overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Veldhoven: Vijftig bekeuringen tijdens verlichtingscontroles

In Veldhoven zijn tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 1.00 uur op drie plaatsen verlichtingscontroles gehouden. Op de Heerbaan, de Locht en de Nieuwe Kerkstraat werd gecontroleerd. In totaal werden vijftig bekeuringen uitgedeeld voor het deelnemen aan het verkeer zonder verlichting of met verlichting die niet in orde is.