Ingezonden persbericht

29 oktober 2006

OZ zorgverzekeringen komt met concurrerende zorgpremie

OZ heeft de premie voor de zorgverzekering vastgesteld op E 95,- per maand. Dit komt neer op een jaarpremie van E 1140,-. Met deze premie blijft OZ in 2007 onder de landelijke ramingen.

Premies
De premie is E 5,75 per maand hoger dan in 2006. De premieverhoging heeft te maken met de overheidsmaatregel om werkgevers te compenseren voor hun relatief te hoge bijdrage aan de financiering van de gezondheidszorg in 2006. Bestuursvoorzitter Eggo Boer :"OZ komt met een scherpe premie voor zowel individueel als collectief verzekerden."

Verzekerden die per jaar betalen krijgen drie procent korting op de premie. Bij een eigen risico kan de korting oplopen tot E 247,50 per jaar. Daarnaast krijgen collectief verzekerden korting. De premieverhogingen voor de aanvullende verzekeringen blijven beperkt. OZ introduceert enkele nieuwe pakketten, onder andere voor jongeren en tandartskosten. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd, zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen.

Prima prijs-kwaliteitverhouding
OZ vindt het belangrijk een stabiel prijsbeleid te voeren ten behoeve van haar verzekerden en wil grote premieschommelingen voor haar verzekerden voorkomen. Ook nu garandeert OZ optimale kwaliteit tegen een concurrerende premie.

---