Gemeente Bussum

Raadsvergadering 30 oktober 2006

De begroting voor 2007 van de gemeente Bussum wordt 30 oktober in een speciale raadsvergadering besproken

Deze begrotingsraad begint dit jaar om 19.30 uur zodat u wellicht beter in de gelegenheid bent om te komen. De vergadering is voor iedereen vrij toegankelijk. U bent van harte welkom.

De begroting bevat 12 programma's o.a. op het gebied van veiligheid, welzijn, milieu, verkeer, economische zaken, onderwijs en ruimtelijke inrichting. De verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente worden belicht en de gemeente geeft aan op welke gebieden haar prioriteiten liggen. Wat wil de gemeente bereiken, wat gaan we daarvoor doen en wat gaat het kosten zijn daarbij cruciale vragen waarop antwoord wordt gegeven. Het college van B&W bereidt de begroting voor en zorgt voor de uitvoering.

Het college heeft in deze begroting keuzes gemaakt voor het jaar 2007. Waar wordt het komend jaar vooral op ingezet? Hier volgen de prioriteiten:

Het proces rond de herindeling in 't Gooi

De raad zet in op realisatie in 2010 van een gemeente die bestaat uit Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat de inwoners van de nieuwe gemeente hiervan zullen profiteren. Door de schaal en slagkracht van de nieuwe gemeente zullen er meer zaken mogelijk worden en kunnen ontwikkelingen sneller worden opgepakt dan nu het geval is.

Milieu en leefbaarheid

De beperkte ruimte in Bussum maakt het maken van keuzes nodig. Het college kiest voor het stimuleren van zaken die het wonen in een redelijk druk dorp aangenamer kunnen maken, zoals b.v. het stimuleren van het gebruik van de fiets. Daarnaast wordt er vanaf 2007 actief en creatief gewerkt aan extra milieumaatregelen waarvoor het college dan ook extra geld voor uittrekken. Ook handhaving (hondenpoep, troep op straat) kan hierbij gerekend worden.

Start gemeentelijke uitvoering WMO

Op 1 januari gaat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in en wordt de gemeente verantwoordelijk voor grote onderdelen van deze beleidsterreinen. De bouw van centrale wijksteunpunt in Landstraat-Noord is in dit kader in volle gang.

Elektronische dienstverlening

De gemeente is ervan overtuigd dat steeds meer mensen de dienstverlening van de gemeente via hun eigen computer beschikbaar willen krijgen. Hiervoor zijn forse investeringen nodig, vooral ook in de processen achter de eerste aanvraag.

De gehele begroting kunt u elders op deze homepage downloaden.