Politieberichten Rijn & Venen, 12.35 uur

Utrecht, 29-10-2006

Met bijl richting agent

WOERDEN Omdat een man met een bijl op hem afkwam, heeft een agent vrijdagavond zijn dienstwapen getrokken.

Een agent reed omstreeks 21.15 uur in een onopvallende auto en zonder uniform langs een vechtpartijtje op de Utrechtsestraatweg. De agent keek het even aan en het leek om een familieruzie te gaan. Hij besloot de personen aan te spreken en zich met zijn legitimatiebewijs kenbaar te maken als agent om het vechten te laten stoppen. Kennelijk schrok de man, een 44-jarige inwoner van Woerden, hier zo van, dat hij een horecagelegenheid binnen rende. De agent liep de man achterna om verhaal te halen, maar de man kwam met een bijl op de agent afgestormd. De agent trok zijn wapen en dwong de man de bijl te laten vallen. Dit deed hij, waarna de agent de man naar de grond kon brengen en aanhield. Hij is geboeid naar het politiebureau vervoerd en daar ingesloten. De aanvankelijk ruzie bleek in de relationele sfeer te liggen.

Alcoholcontroles

WILNIS Bij een alcoholcontrole op de Bovendijk heeft de politie vrijdag 27 oktober van 21.00 tot 21.30 uur 30 ademtesten afgenomen. Eén bestuurder had te veel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 260 ug/l.

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 oktober heeft de politie op de Straatweg 240 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. Tijdens de controle waren agenten getuige van een aanrijding die voor hun ogen plaatsvond. Een automobilist en bromfietsers botsten; de bromfietser, een 19-jarige man uit Maarssen, bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. Hij blies 740 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Nog twee gecontroleerde automobilisten werden aangehouden voor rijden onder invloed. Een 28-jarige Maarssenaar blies 375 ug/l en een 43-jarige Maarssense blies ongeveer 2 keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Dronken rijders

MIJDRECHT Op de Energieweg is zaterdag 28 oktober een 23-jarige automobilist uit Mijdrecht aangehouden voor rijden onder invloed.

De man reed omstreeks 02.15 uur langs surveillerende agenten en werd op alcoholgebruik gecontroleerd. Hij had te veel op en moest een ademanalyse op het politiebureau ondergaan. Hieruit bleek dat hij 670 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij was al twee keer eerder met alcohol op achter het stuur betrapt.

MAARSSEN In de nacht van zaterdag op zondag 29 oktober is op de A2 ter hoogte van Maarssen een 25-jarige bestuurder uit Utrecht gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op door zijn slingerende rijstijl en uit de ademanalyse bleek dat hij inderdaad 550 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

15-Jarige onder invloed in de auto

OUDEWATER Een 15-jarige jongen is zaterdag 28 oktober aangehouden onder invloed van alcohol achter het stuur van een auto.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.45 uur op de Oude Singel een automobilist rijden die erg langzaam reed. Ze gaven de bestuurder een stopteken en zagen dat de auto een lekke band had. De bestuurder gaf meteen toe dat hij geen rijbewijs had. Hij bleek pas 15 jaar oud te zijn. De jongen uit Gouda rook ook naar alcohol en werd aangehouden. De ademtest wees uit dat hij 410 ug/l in zijn lichaam had. Hij reed in de auto van zijn moeder, die in kennis is gesteld.

Onder invloed op schutting ingereden en over de kop geslagen

MONTFOORT Zondagochtend 29 oktober omstreeks 04.00 uur is een bestuurder onder invloed van alcohol op een schutting aan de Wilhelminastraat ingereden.

Toen de politie ter plaatse kwam, had de bestuurder de plaats van het ongeval verlaten. Even later werd de verdachte, een 26-jarige man uit De Meern door een omstander naar de plaats van het ongeval gebracht waarop de politie hem kon aanhouden. Op basis van verklaringen bleek de verdachte de schutting omver te hebben gereden en vervolgens met hoge snelheid er vandoor te zijn gegaan. De verdachte kwam uiteindelijk op de Provinciale weg tot stilstand nadat hij de macht over het stuur verloor en over de kop sloeg. Een omstander heeft hem uit zijn auto geholpen en naar de Wilhelminastraat gebracht. Uit de ademanalyse bleek de verdachte 805 ug/l in zijn lichaam te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersongevallen

KAMERIK Vrijdagavond 27 oktober omstreeks 20.30 uur vond een ongeval op de Houtdijk plaats. Doordat een 20-jarige man uit Woerden plots moest remmen, klapte een andere auto achterop zijn auto. Uit onderzoek van de politie bleek dat de bestuurder van het achterste voertuig, een 21-jarige man uit Kamerik, te hard gereden heeft waardoor hij niet meer in staat was om tijdig te remmen dan wel uit te wijken. De man uit Kamerik is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN Op de kruising Maarssenbroeksedijk Industrieweg heeft zaterdag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een snorfietser gewond raakte.

Omstreeks 11.40 kreeg de politie een melding van het ongeval. Het bleek dat een 59-jarige snorfietsbestuurder uit Utrecht over de Maarssenbroeksedijk reed en geen voorrang kreeg van een 54-jarige automobilist uit Maarssen. Beide weggebruikers konden een aanrijding niet meer voorkomen en de Utrechter kwam ten val. Hij brak zijn been en is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd.

Bedreigd met mes

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag 29 oktober heeft een man diverse personen op de Molenvlietbrink bedreigd met een mes en gepoogd hen ermee te steken.

Omstreeks middernacht kreeg de politie de melding. Ter plaatse aangekomen bleek een man twee meisjes op een fiets te hebben bedreigd. Aanleiding was geluidsoverlast van een groep jongeren waar de meisjes niet bij hoorden. Vanwege de overlast was een omwonende met een mes naar buiten gekomen en richtte zich op de meisjes van 15 en 16 jaar (afkomstig uit Woerden en Den Haag) die toevallig langsfietsten. De man maakte steekbewegingen met het mes en gebruikte dreigende taal. Ook een jongen uit de groep werd met het mes bedreigd. In de omgeving kon de politie de 28-jarige verdachte uit Woerden, in het bezit van het mes, aanhouden. Hij is voor verhoor op het politiebureau ingesloten.

Bromfietser de fout in

MAARSSEN Zaterdagavond 28 oktober omstreeks 23.55 uur zagen surveillerende agenten een bromfietser op de Parkweg rijden zonder verlichting en zonder helm. De bestuurder, 29 jaar uit Tienhoven, werd staande gehouden en bleek geen bromfietscertificaat bij zich te hebben. De man bleek tevens onder invloed van alcohol te zijn en blies 525 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.