AutoRai

Snelle dames winnen populaire SEAT Ibiza merkencup

(10/30/2006)
Met twee overwinningen uit twee races hebben Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur dit weekend op Circuit Park Zandvoort iedereen op overtuigende wijze duidelijk gemaakt dat zij de onbetwiste Shell Helix SEAT Cupra Cup kampioenen 2006 zijn.
Twee ijzersterke races van de equipe Hoekzema / Oudshoorn konden niet voorkomen dat het damesduo dit weekend âheer en meesterâ was op het 4,308 kilometer lange duinencircuit. Met een totaal van 336 punten besliste equipe Van der Sloot / Verschuur het uiterst enerverende kampioenschap 2006 in hun voordeel met een voorsprong van maar liefst 40 punten op hun naaste belagers.

Dat het team van de Koninklijke Landmacht haar zaakjes goed voor elkaar had, werd al duidelijk in de twee-uurs endurance-race op zaterdagmiddag toen het gehele podium werd ingenomen door de drie in legergroen gestoken equipes. Een ander opvallend resultaat werd neergezet door de Koninklijke broers Van Oranje die net buiten het podium op de vierde plaats eindigden. In de sprintrace op zondagmiddag was het vooral SEAT protégé Tom Coronel die hoge ogen gooide. De WTCC wereldkampioen 2006 onder de âprivateersâ toonde zijn klasse door na een indrukwekkende inhaalrace als derde over de streep te komen, vlak achter Sheila Verschuur en Addie van de Ven.

Sandra van der Sloot: âNa een tegenvaller tijdens de Trophy of the Dunes een maandje geleden, waren we erop gebrand om zaterdag al de beslissing af te dwingen. Dat is dus prima gelukt. Ik ben echt heel blij met dit kampioenschap. Vanavond zullen we een leuk feestje gaan vieren!â

Sheila Verschuur: âFantastisch gewoon! We hebben dit weekend echt met ons âkoppieâ gereden en op basis van teamwork de titel naar ons toe getrokken. Complimenten voor het gehele team. Om zaterdag als 1-2-3 te eindigen, vandaag twee podiumplekken te bezetten en het kampioenschap te winnen is gewoon grote klasse!â

SEAT Cupra Cup gaat door in 2007
Seat-importeur Pon Car maakte eerder deze week bekend dat de SEAT Cupra Cup volgend jaar zal worden geprolongeerd. Met enkele wijzingen (o.a. langere sprintrace met rijderswissel op zondag) wordt Nederlands aantrekkelijkste raceklasse volgend jaar nog interessanter voor deelnemers en publiek. Wat blijft is uiteraard de gunstige prijs/kwaliteit-verhouding die de snelle SEATs Ibiza met turbodieselmotor zo uniek maakt. Alle SEAT Cupra Cup-races worden in 2007 ook weer tijdens de zogenaamde A-evenementen verreden, zoals de Paasraces, Pinksterraces en BP Ultimate Masters.