Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 oktober 2006

Verkeerscontrole

Enschede

De politie Twente hield op zaterdag 28 oktober tussen 10.00 uur en 16.15 uur een verkeerscontrole op de Mooienhof in Enschede. In totaal werden voor diverse overtredingen 47 bekeuringen uitgeschreven, waaronder: - het rijden door rood licht (9x) - het niet dragen van een gordel (15x) - het onverzekerd rijden (1x) - niet in het bezit zijn van een geldig bromfietscertificaat (3x) - het niet dragen van een helm (2x) - te hoge constructiesnelheid bromfiets (4x) (06-144295)

Man aangehouden wegens bedreiging en mishandeling

Enschede

Een 40-jarige Enschedeër is door de politie in zijn woning aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De politie hield de man aan nadat een 35-jarige man uit Enschede aangifte tegen hem had gedaan. De 35-jarige man bevond zich op zondag 29 oktober om 15.15 uur op een schoolplein gelegen aan de Belgiëlaan in Enschede. De verdachte, een bekende van hem, was daar ook aanwezig en begon zonder aanleiding op de 35-jarige aangever in te slaan. Daarna pakte hij een mes en bedreigde het slachtoffer met de dood. Enkele omstanders hielden de verdachte tegen zodat de aangever zich uit de voeten kon maken. De verdachte werd na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau en verhoor opgesloten. Later op de middag is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (06-145641)

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

Bij een verkeerscontrole op het Colosseum in Enschede op zondag 29 oktober om 20.40 uur hield de politie een 37-jarige Hengeloër aan. De man had teveel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalysetest (1,50 promille) was voldoende om het rijbewijs van de man in te vorderen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-145703)

Verdachte van mishandeling aangehouden

Enschede

De politie kreeg op zondag 29 oktober om 22.15 uur een melding van een vechtpartij op de Gronausestraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat twee mannen in een uitgaansgelegenheid ruzie hadden gekregen en het café waren uitgezet. Buiten gingen de twee kemphanen elkaar weer te lijf, waarbij een van de mannen, een 30-jarige Enschedeër, een hoofdwond opliep. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield de verdachte van de mishandeling aan. De 26-jarige Enschedeër werd voor verhoor opgesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. (06-145755)

Drie meisjes gewond bij aanrijding; dader rijdt door. Politie zoekt getuigen.

Ootmarsum

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een aanrijding in Ootmarsum waarbij drie meisjes gewond raakten en de dader er vandoor ging.

De drie meisjes uit Ootmarsum (17 jaar en 16 jaar) en Agelo (16 jaar) fietsten na een avondje stappen in de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober om 02.35 uur op de Zonnebergweg in Ootmarsum. Aangekomen bij de kruising met de Weerselosestraat wilden zij linksaf slaan. Op het moment dat zij linksaf waren geslagen en in de richting van de Oldenzaalsestraat fietsten zagen zij over de Weerselosestraat een personenauto naderen die aan de verkeerde kant (linkerzijde) van de weg reed. De auto reed de meisjes van voren aan. Zij kwamen ten val en raakten gewond aan hun benen. Ook hun fietsen liepen aanzienlijke schade op. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en verleende eerste hulp aan de gewonde meisjes. Na behandeling konden zij met hun familie naar huis.

De automobilist reed direct na de aanrijding door, stopte na enkele meters en vervolgde met hoge snelheid zijn weg. De politie kwam ter plaatse en stelde direct een onderzoek in. Het vermoeden bestaat dat de verdachte van de doorrijding heeft gereden in een rode Peugeot 106. De auto heeft schade opgelopen aan de rechter spiegel en mist een stukje binnenscherm van het rechter achterspatbord.

De politie neemt de zaak hoog op en verzoekt mensen die meer kunnen vertellen over de aanrijding zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (06-145487)

Ernstig verkeersongeval

Markelo

Bij een ernstig verkeersongeval op de Lochemseweg in Markelo is op maandag 30 oktober om 06.25 uur een 45-jarige man uit Goor gewond geraakt. De man reed in zijn auto in de richting van Lochem en wilde een voor hem rijdende auto inhalen. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg af en belandde met zijn auto in een sloot aan de linkerzijde van de weg. Het 45-jarige slachtoffer moest door brandweerpersoneel uit zijn auto worden bevrijd. Het slachtoffer was ernstig gewond en is door een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. (06-145796)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --