AutoRai

Ford marktleider in Nederland met auto's op Bio-ethanol

(10/30/2006)
Ford heeft onlangs de vijftigste Ford Flexi Fuel in ons land afgeleverd, die aangedreven wordt door een alternatieve brandstof en is daarmee marktleider in Nederland. Ford is wereldwijd toonaangevend op het gebied van het onderzoek naar alternatieve brandstoffen voor autoâs.
In 2001 was Ford de eerste fabrikant in Europa die een met Bio-Ethanol aangedreven auto op de markt bracht. Een praktische toepassing van alternatieve, milieuvriendelijke energie is Bio-Ethanol (E85). Ethanol is een restproduct dat afkomstig is van bijvoorbeeld de fruitteelt, bosbouw of landbouw. Vooral in Zweden worden al veel autoâs verkocht met motoren die geschikt zijn voor de toepassing van Bio-Ethanol en de verwachting is dat meer landen zullen volgen als deze alternatieve brandstof meer en meer beschikbaar komt.

Met name in de regio Rotterdam, waar E85 âgewoonâ aan de pomp verkrijgbaar is, worden de Fords Flexi Fuel verkocht, maar ook in andere delen van ons land rijden deze milieuvriendelijke Fords rond.

René Roggen, Algemeen Directeur van Ford Nederland: âBio-Ethanol is in de visie van Ford een uiterst realistische alternatieve brandstof. De motoren van de Flexi Fuel Fords zijn middels enkele kleine technische aanpassingen volledig geschikt voor gebruik van Bio-Brandstof. Zodra E85 in Nederland op grotere schaal beschikbaar komt, en hier is een âschoneâ taak weggelegd voor de Nederlandse overheid, zal het aantal verkochte Fords Flexi Fuel aanzienlijk stijgen.â

Op basis van de Bio-Ethanol technologie heeft Ford de nieuwste generatie Flexi Fuel uitvoeringen van de Focus en Focus C-MAX in het leveringsprogramma opgenomen die kunnen rijden op een mengsel van Bio-Ethanol en benzine. Die leveren een besparing op tot maar liefst 70 procent in CO -uitstoot. Daarmee heeft Ford een belangrijke stap gezet op weg naar duurzame mobiliteit.

Ford heeft het belang van milieuvriendelijke brandstoftechnieken al jaren geleden onderkend en is wereldwijd één van de pioniers in het onderzoek naar en de ontwikkeling van schone én betaalbare technologieën en duurzame mobiliteit. Nogmaals René Roggen: âDe eerste vruchten daarvan zijn dus nu inmiddels geplukt en in de dagelijkse praktijk voor de milieubewuste automobilist bereikbaar. De eerste vijftig Fords in Nederland op Biobrandstof vormen een belangrijke mijlpaal op de weg naar een schonere toekomst. Ford zou het een positieve ontwikkeling vinden als de overheid belastingmaatregelen zou treffen om rijden op E85 aantrekkelijk te maken voor de automobilisten.â