FNV


30 oktober 2006 | Vakbondscontributie voor leden FNV Recreatie fiscaal aftrekbaar
In de nieuwe cao voor de recreatie heeft FNV Recreatie, onderdeel van de FNV Horecabond, afspraken gemaakt over het 1 maal per jaar 'fiscaal vriendelijk' verrekenen van de vakbondscontributie met het salaris. Deze afspraak houdt in dat uw werkgever u eenmaal per jaar de mogelijkheid biedt om de jaarcontributie die u voor uw vakbondslidmaatschap betaalt fiscaal gunstig te verrekenen. Via het salaris, dan wel met een éénmalige uitkering (bijvoorbeeld eindejaarsuitkering). Uw jaarlijkse contributiebedrag wordt dan van uw bruto loon ingehouden en netto uitgekeerd, dit levert u een fiscaal voordeel op van ongeveer 40% van de contributiehoogte.

Als u van deze faciliteit gebruik wilt maken moet u dit schriftelijk en zo spoedig mogelijk (voor de laatste loonbetaling van dit jaar) aan de salarisadministratie van uw bedrijf doorgeven. Hiervoor hebben alle leden van FNV Recreatie op half oktober 2006 een brief toegestuurd gekregen met daarin een verklaring van het lidmaatschap en de hoogte van het contributiebedrag voor 2006.

Middels het inleveren van deze verklaring bij de salarisadministratie van de werkgever verklaart u gebruik te willen maken van de fiscale faciliteit die geldt voor het betalen van de vakbondscontributie, conform artikel 29-2 van de cao recreatie.

U bent niet verplicht om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Stelt u het niet op prijs dat uw werkgever op de hoogte is van uw vakbondslidmaatschap, dan hoeft u deze brief niet in te leveren. U loopt dan wel het voordeel mis.

Gebruik van deze mogelijkheid kan geringe negatieve gevolgen hebben voor uw aanspraken op WW en pensioen.