Ingezonden persbericht


Start cursus Dieren-EHBO

Utrecht, 9 oktober 2006

Eerste hulp voor huisdieren

Net als bij mensen gaat er ook bij dieren weleens wat mis. Een dier kan ziek worden of een ongelukje krijgen. Het is dan goed om te weten hoe te handelen om erger te voorkomen. Daarom organiseert de Dierenbescherming afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken een nieuwe cursus Dieren-EHBO en -verzorging. De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar met name geschikt voor mensen met een hond of kat.

De cursus gaat op maandag 30 oktober 2006 van start. Het programma bestaat uit 16 lessen op de maandagavond (waaronder 4 praktijklessen) en een afsluitend examen. Aan bod komen onder meer de anatomie van huisdieren, hun verzorging, de meest voorkomende dierenziektes en het herkennen daarvan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan eerste hulp bij dierenongelukken en het aanleggen van spalken en verbanden. De cursus wordt gegeven door twee deskundige docenten.


Deelname kost 100, - Euro (inclusief lesboek, examengeld en een jaarlidmaatschap van de Dierenbescherming). Leden van de Dierenbescherming betalen 80,- Euro. Er blijkt veel belangstelling te bestaan voor deze cursus. Voor wie interesse heeft is het dus raadzaam zich bijtijds aan te melden. Mocht de cursus vol zijn dan worden kandidaten op een wachtlijst gezet voor een vervolgcursus. Aanmelden kan bij de Dierenbescherming afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken, telefoon 030 -246 88 66 of email: info@dierenbescherming-utrecht.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marian Dekker, 030 - 246 88 66 of PR@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------
Afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken
Bezoekadres: Californiëdreef 19
Postadres: Postbus 9420
3506 GK Utrecht
tel. 030 246 88 66
fax. 030 246 78 82
Postbank 140580
www.dierenbescherming-utrecht.nl
info@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------


---- --