Nederlands Uitgeversverbond

Persbericht Onderzoek Mediabestedingen B2B

P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 30 oktober 2006

Uitgevers voor Vak en Wetenschap starten onderzoek naar Mediabestedingen B2B 2007-2008

Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW) van het Nederlands Uitgeversverbond heeft aan onafhankelijk bureau ITHAKA marktanalisten te Leiden, opdracht gegeven een grootschalig onderzoek te doen naar toekomstige mediabestedingen in de business-to-business sector en naar de rol die uitgevers daarbij spelen.

Aan het onderzoek werkt het belangrijkste deel van de uitgevers van vakinformatie in Nederland mee. Samen dekken zij naar schatting 90% van de B2B mediabestedingen in vaktijdschriften. Het is de eerste keer dat voor een dergelijk onderzoek op brancheniveau de adverteerder/mediaplanner zelf aan het woord komt.

De uitkomsten van het UVW onderzoek zullen een voorspellende waarde hebben. Op basis van uitspraken van adverteerders en mediaplanners worden de mediabestedingen in de komende twee jaar in kaart gebracht.

Komende week worden op grote schaal B2B-adverteerders rechtstreeks door ITHAKA benaderd met online vragenlijsten. Mediabureaus worden telefonisch ondervraagd.

De uitkomsten van het veldwerk zullen worden getoetst aan de hand van diepte-interviews met deskundigen. De resultaten zullen, zover mogelijk, per marktsegment worden gerapporteerd. De uitkomsten van het onderzoek zijn natuurlijk in de eerste plaats van belang voor de leden van UVW. Daarnaast is de verwachting dat dit onderzoek ook voor adverteerders en bureaus nieuwe benchmarks op kan leveren.

Op 8 maart 2007 worden tijdens een speciale bijeenkomst van de Groep UVW de onderzoeksresultaten bekendgemaakt.

Afhankelijk van de kwaliteit van de verkregen resultaten overweegt UVW om het onderzoek periodiek te herhalen zodat inzicht ontstaat in onderliggende B2B-trends in mediabestedingen en in de feitelijke bestedingen ten opzichte van de verwachtingen van de adverteerders en planners.

---

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Nineke van Dalen, secretaris Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap (UVW), telefoon: 020-4309165; e-mail: n.vandalen@nuv.nl.