Ingezonden persbericht


D-Link lanceert nieuwe netwerkschijfbehuizing met geavanceerde functies voor het delen van bestanden

Rotterdam, 30 oktober 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, het MKB en grote bedrijven, lanceert een netwerkschijfbehuizing voor twee interne SATA-harde schijven. Met de DNS-323 kunnen gebruikers thuis en op het werk data als muziek, foto's en video's, via een netwerk of het internet uitwisselen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ingebouwde FTP-server. De behuizing bevat ook een ingebouwde media-, iTunes- en printserver.

De nieuwe behuizing van D-Link bruikbaar voor het opslaan van documenten, om ruimte te besparen op de harde schijven van computers en om muziek, foto's of video's rechtstreeks naar een netwerkmediaspeler of iTunes te streamen. Omdat de DNS-323 gebaseerd is op het internetprotocol (IP) is het niet gebonden aan een besturingssysteem en is het apparaat inzetbaar in verschillende omgevingen (PC/Mac/Linux).

De DNS-323 is uitgerust met een FTP-server zodat gebruikers draadloos toegang tot hun documenten hebben via het internet. Gebruikers en/of groepen zijn via read-only of read/write-toegang te configureren en te groeperen. Er kunnen ook quota toegewezen worden aan gebruikers of groepen om de hoeveelheid opgeslagen data te beperken.

"De DNS-323 is een erg flexibele en veilige opslagoplossing voor netwerken die geschikt zijn voor zowel de thuisgebruiker als een klein kantoor. Zo is de ingebouwde mediaserver te gebruiken om inhoud te streamen naar compatibele mediaspelers zoals D-Link's DSM-320RD en DSM-520 zonder dat hiervoor netwerkcomputers moeten worden aangezet," zegt Eric Marchal, Distric Manager Benelux bij D-Link.

De behuizing bevat ook een ingebouwde iTunes-server. Wanneer deze server is ingeschakeld, detecteert het iTunes-programma de DNS-323 automatisch. Dit betekent dat de software muziek zoekt en rechtstreeks afspeelt vanaf de DNS-323.

De DNS-323 biedt ruimte aan twee 3,5-inch SATA-harde schijven, ongeacht de capaciteit. De harde schijven zijn zonder tools of kabels te installeren. Met vier verschillende schijfmodi kunnen de gebruikers en beheerders de meest geschikte configuratie kiezen:


* Standaardmodus: creëert twee afzonderlijk toegankelijke harde schijven.
* JBOD: combineert beide schijven op lineaire wijze zodat de ruimte optimaal wordt benut.
* RAID 0: combineert beide schijven in een 'striped' configuratie. Dit biedt de hoogste prestaties met een snelheid tot 184Mbps-lezen en 120Mbps-schrijven (bij gebruik van een Gigabit Ethernet-verbinding).
* RAID 1: hierbij maken de harde schijven kopieën van elkaar voor backupdoeleinden.

De DNS-323 bevat een USB-printserver, waarmee gebruikers kunnen printen vanaf elke computer binnen het netwerk, en een ventilator die oververhitting voorkomt. De functie Power Management (energiebeheer) biedt de mogelijkheid om de schijven in slaapstand te zetten. Zo wordt energie bespaard en wordt de gebruiksduur van de schijven verlengd.

Functies en eigenschappen:

- Twee harde schijfcompartimenten voor 3,5-inch SATA-schijven van elke capaciteit
- Vier configuraties voor de harde schijven: Standaard, JBOD (lineair), RAID 0 en RAID 1
- Gigabit Ethernet-aansluiting

- Ingebouwde FTP-server en USB-printserver
- Toelatingen en quota voor gebruikers en groepen
- Tools voor schijfcontrole en defragmentatie
- UpnP AV-server voor streaming van inhoud naar compatibele mediaspelers
- Backupsoftware

- Automatische waarschuwingen via e-mail
- Energiebeheer

- D-Link's Easy Search-tool om de DNS-323 in het netwerk te lokaliseren
- Kan geconfigureerd worden via een webbrowser

Prijs en beschikbaarheid
De D-Link DNS-323 zal vanaf eind november beschikbaar zijn bij D-Link-retailers voor 239,00 (excl. BTW). (NB: de harde schijven zelf zijn niet inbegrepen. Een interne SATA-schijf is vereist voor opslag of documentdeling. Voor RAID 1-mirroring zijn twee interne SATA-schijven nodig)

Voor meer informatie, testexemplaren of fotomateriaal:

Progress Communications
Jan Willem Alphenaar
Tel.: +31 (0)20-363 11 52
E-mail: janwillem@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Norbert Daverveld
Tel.: +31 (0)10- 282 14 45
E-mail: norbert.daverveld@dlink.nl
www.dlink.nl

For further information please visit: www.dlink.nl.

D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.