AutoRai

Audi op podium bij DTM-seizoenfinale

(10/31/2006)
Tijdens de seizoenfinale van het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap DTM op het circuit van Hockenheim - voor het recordaantal van 149.000 bezoekers - was Tom Kristensen op de derde plaats de best geklasseerde Audi-coureur. Gedurende de gehele race wist de Deen de nieuwe DTM-kampioen Bernd Schneider achter zich te houden.
Dat terwijl de vooras van Kristensens Audi A4 DTM in de beginfase van de race beschadigd raakte als gevolg van een aanrijding met een concurrent. Met zijn derde plaats veroverde Kristensen ook de derde plaats in de eindstand van het rijderskampioenschap in de DTM.

De tiende en laatste DTM-race van het seizoen werd gekenmerkt door een spannend verloop en spectaculaire duels. Oud-Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen, die met zijn Audi A4 DTM voor het eerst in zijn loopbaan vanaf de pole-position startte, voerde in de eerste tien ronden het veld aan. Later moest hij de uiteindelijke winnaar, Bruno Spengler, voor zich dulden. Frentzen reed later op de zesde plaats toen hij met nog vier ronden te gaan vanwege een misverstand werd aangereden door Mattias Ekström, waardoor beide Audi-rijders uitvielen.

Tot dat moment lagen alle vier de 2006-Audi's in de top acht, die in de DTM punten voor het kampioenschap oplevert. Mattias Ekström had zich door een inhaalrace met late pitstops weten op te werken van de 14e naar de zevende plaats en het gat naar de groep met Tom Kristensen, Bernd Schneider, Martin Tomczyk en Heinz-Harald Frentzen dichtgereden. Dit viertal voerde onderling gedurende de hele race spannende gevechten.

Martin Tomczyk kwam vlak achter Bernd Schneider als vijfde over de eindstreep. Hij werd gevolgd door Audi-rijders Timo Scheider en Christian Abt, die beiden met hun Audi A4 DTM's van vorig jaar ook punten voor het kampioenschap wisten te scoren. Vanina Ickx eindigde als elfde. Thed Björk en Pierre Kaffer vielen voortijdig uit vanwege problemen met de remmen, Frank Stippler raakte al in de eerste ronde buiten zijn eigen schuld betrokken bij een aanrijding.

Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich zei na afloop van de race: "We hebben bij de finale fraaie toerwagensport gezien. Tom heeft voor Audi opnieuw een podiumplaats behaald. In de groep waarin hij meestreed, reed hij telkens vooraan. We zijn er dit jaar helaas niet in geslaagd om de titel te halen, hoewel we er alles aan hebben gedaan. Ons doel is nu om de titel volgend jaar terug te pakken."