Project De Maaswerken


Verkeersomleidingen via tijdelijke bruggen sluis Weurt niet vóór 6 november 2006

Het verkeer zal niet eerder dan maandag 6 november 2006 nabij de sluis Weurt via tijdelijke bruggen worden omgeleid. De montage van de brug door de aannemer heeft vertraging opgelopen. Door de naderende herfst is het op dit moment moeilijk om een definitieve ingangsdatum voor de omleiding aan te geven. Vooralsnog heeft deze vertraging geen gevolgen voor de geplande oplevering in november 2007.

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de brug over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. Tijdens de werkzaamheden aan de sluis is er geen verkeer mogelijk over de huidige brug. Daarom plaatst de aannemer twee tijdelijke bruggen; één voor voetgangers en fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer. Oorzaken uitstel
Volgens planning zou vanaf 17 oktober het verkeer omgeleid worden via de tijdelijke bruggen. Alle andere voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gereed met uitzondering van de 2 tijdelijke bruggen. Na aanvankelijke hinder door hogere waterstanden in de week van 9 t/m 15 oktober is de aannemer geconfronteerd met montageproblemen bij de bouw van de tijdelijke bruggen. Deze montageproblemen zijn inmiddels grotendeels opgelost. Echter, de naderende herfst maakt het moeilijk om de opleverdatum van de tijdelijke bruggen na al definitief te bepalen. Met name de las- en hijswerkzaamheden zijn wind- en regengevoelig. Duidelijk is nu dat de omleidingsroute niet voor 6 november aanstaande zal ingaan. Waarschijnlijk zal dit nog één á twee weken later worden. Hierover houden wij de omgeving op de hoogte. Verheldering fietsroutes
Het fietsverkeer wordt tijdens de periode van de omleiding volledig gescheiden van het wegverkeer, met uitzondering van een oversteekplaats op de Westkanaaldijk. Deze is voorzien van verkeerslichten. Over de exacte fietsroute is onduidelijkheid ontstaan in de omgeving. Die onduidelijkheid wil Rijkswaterstaat graag wegnemen. Vanaf maandag 6 november is voor alle fietsers gratis een kleurenflyer -waarop de omleiding is ingetekend- beschikbaar via loket Maaswerken en via www.bruggenweurt.nl.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.maaswerken.nl. Of neem contact op met Loket Maaswerken: (0800) 62 27 93 75 of loket@maaswerken.nl.