Asito en Thuiszorgservice Nederland samen verder

Asito dienstengroep b.v.

Asito en Thuiszorg Service Nederland samen verder

Almelo 31 oktober 2006

De Asito Dienstengroep uit Almelo heeft een meerderheidsbelang verworven in Thuiszorg Service Nederland (TSN), eveneens gevestigd te Almelo. Dit belang zal de komende jaren verder worden uitgebreid en uiteindelijk resulteren in een volledige overname.

TSN is een snelgroeiende commerciële thuiszorgorganisatie met twintig vestigingen door heel Nederland. Zij levert een totaal pakket aan thuiszorg (huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, activerende en ondersteunende begeleiding) en beschikt over alle benodigde erkenningen en certificeringen. TSN telt bijna 700 zorgverleners en is vanaf de oprichting in 2000 structureel winstgevend.

De Asito Dienstengroep bestaat uit Asito, Timing en Van der Noordt Personeelsdiensten en biedt werkgelegenheid aan ruim 40.000 medewerkers.
De grootste werkmaatschappij is Asito, dat zich richt op facilitaire dienstverlening en in omvang gemeten het tweede schoonmaakbedrijf van Nederland is. Dochter Timing is een top 10 speler in de uitzendmarkt en onlangs verkozen tot beste uitzendbureau van Nederland.
Van der Noordt Personeelsdiensten heeft een vooraanstaande positie op de relatief nieuwe Payroll-markt.

Zowel TSN als de Asito bedrijven zien, mede door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), goede groeimogelijkheden in de thuiszorg.

TSN krijgt na de overname door de Asito Dienstengroep toegang tot de omvangrijke infrastructuur van Asito en Timing (200 vestigingen in Nederland), het managementpotentieel en de financiële middelen. Randvoorwaarden voor de de verwachte snelle groei.
De Asito Dienstengroep verzekert zich door de overname van TSN, dat ook binnen de Dienstengroep haar zelfstandigheid behoudt, van de specifieke expertise die noodzakelijk is voor de succesvolle uitbouw van haar activiteiten in de zorgsector.

De heer J. (Jan) Torny, oprichter en huidig directeur van TSN, zal ook na de overname de directie over TSN blijven voeren. Hiermee wordt de continuïteit en de voortzetting van de bewezen succesvolle koers gewaarborgd.

Door de recente successen die zowel TSN als Asito bij Wmo aanbestedingen hebben geboekt, zal de werkgelegenheid op korte termijn fors groeien.
Asito financiert deze overname uit de lopende kasstroom en TSN draagt met directe ingang positief bij aan het ondernemingsresultaat van de Asito Dienstengroep.

Nadere inlichtingen te verkrijgen bij:

J.B. Kroeze
Algemeen Directeur Asito Dienstengroep
Telefoon: 0546-484950